hur att täta en granit bänköverlagring

Tätning en granit bänköverlägg är ett nödvändigt steg som måste utföras minst en gång per år för att undvika vattenskador på grund av läckande under räknarna, vilket kan orsaka betydande skada på hela området. Naturligtvis finns det produkter på marknaden som hävdar att tätningsmedlet kommer att pågå under ett antal år, men det är fortfarande föreslås att fullgöra denna uppgift en gång varje år för att säkerställa bästa möjliga resultat. Denna process kommer inte bara effektivt vattentät bänkskivor, men det kommer också att hålla dem ser nya och fräscha, vilket är viktigt när man försöker hålla utseendet och användbarhet av dina bänkskivor på en hög nivå. Denna uppgift kan lätt åstadkommas inom en timme och det finns egentligen inget behov av att anlita en professionell. De grundläggande förnödenheter som behövs kan köpas på de flesta någon lokal hårdvara eller hem förbättring butik, så spara lite pengar, rulla upp ärmarna och få till det.

Verktyg och material du behöver

Steg 2: Applicera granit bänkskivan Overlay Sealer

Rena torra handdukar

Steg 3: Applicera ett andra skikt

Granit bänkskivan renare

Granit bänkskivan sealer

Borsta

Steg 1: Rengör granit bänkskivan Overlay

Det första steget när tätning av granit overlay är att rengöra hela området. Allt som lagras på räknare, såsom kaffe krukor och mixer, måste flyttas till ett annat område bort från det avsnitt som du planerar att arbeta på. Använd en ren trasa och skrubba räknarna ren, med endast varmt vatten. Använd inte någon typ av rengöringsmedel eftersom det kan motverka den typ av tätningsmedel som du använder. Se till att alla damm och matrester städas bort innan du fortsätter.

Därefter använder granit renare och återigen skrubba hela området med en ren handduk. Var noga med att rengöra alla områden på och runt granit overlay så att sealer kan binda till materialen ordentligt. Om det finns några luckor eller fogar i ytan, se till att rengöra dem noga eftersom de är en svag punkt i din räknare som vatten naturligtvis kommer att flöda mot.

Efter hela området har rengjorts och torka, applicera granit bänk overlay tätningsmedel med en borste. Täcka hela området och låt den torka. Gnid en annan rock på den, sedan gnugga in den granitbänk overlay med en ren och torr handduk. Än en gång låter det torka. Var noga med att läsa ansöknings anvisningarna på baksidan av den produkt som du har valt att använda eftersom torktid varierar beroende på märke och typ.

Applicera ett andra skikt av sealer till granit bänk overlay, att följa stegen ovan. Vara säker på att hela ytan blir belagd, inklusive kanterna och eventuella skarvar eller luckor som kan förekomma. För att sealer ska fungera har hela ytan som skall beläggas, annars vatten kommer att finna ett fel och sippra in i den.

Det är allt som finns att täta en granit bänklagring. Det är en mycket enkel process som kostar väldigt lite pengar och använder en liten mängd av din tid. En uppgift så enkelt som det kan ske genom alla husägare, så att du kan spara hyra en professionell för mer komplicerade uppgifter som faktiskt kräver deras expertis.