hur att täta en källare avstigning fönster

Om ditt hem kom med en färdig källare avstigning fönster, så kan du vara överväger tätning upp denna, i syfte att förhindra drag, och se till att inkräktare inte kan få tillgång till ditt hem genom denna väg. Källaren avstigning fönster är mer mottagliga för kallt, så drag, fukt och frost att komma in genom små sprickor i ramen i fönstret. Dessutom cement fogtätning kan försämras, eller till och med genomträngas av insekter. För att minska dessa incidenter kan du täta källarfönster, och förhindra att kall från att invadera källaren. Med vissa grundläggande hem förbättring färdigheter, och genom att följa några enkla riktlinjer, du kan få det här projektet gjort snabbt och enkelt.

Innan du börjar täta fönstren, kommer de att behöva vara helt ren. Detta för att säkerställa att smuts och skräp inte blir instängda under fog- eller skum, eftersom det kan erodera med tiden och lämna luckor där kyla kan tränga igenom. För det första, ta bort alla hängande material såsom gardiner från insidan av fönstren. Sedan, med hjälp såpvatten, tvätta runt glaset, och rengör träram samtidigt. Se till att du tvätta båda sidorna av fönstren, och sedan låt torka.

Steg 1 – Rengör Windows

Innan fönstren har torkat ordentligt, bör du börja inskränka på den gamla fogar, kan du vill ha skyddshandskar när du använder spackel för att hacka täta bort, eftersom kniven kommer förmodligen att glida några gånger, och flås knogar kan verkligen skada. Borsta ner fönstret med lite tvålvatten och en fuktig trasa, ta bort alla spår av den täta.

Steg 2 – Ta bort gamla Caulk

Med caulk avlägsnas, gå runt kanten av fönstret, och leta efter några stora chips, sprickor eller hål i tyget av fönstret. Om du ser något, så ska du försöka fylla detta med hjälp av något växande eller uretan, skum. När skummet har lagt sig på den önskade punkten, låt den torka innan du fortsätter med nästa steg.

Steg 3 – Undersök Frame

När den gamla caulk är borta, och fönsterramen är helt torr, kan du lägga till ett nytt lager av täta till kanten av fönsterkarmen. Sprid det över tätt med spackel, se till att den täcker alla vinklar och vrår där luft kanske kan komma in i huset. Börja längst upp och arbeta dig långsamt till botten, försöker täta så mycket som möjligt på en gång. Du kanske föredrar att använda en tätningspistol, som kan användas för att applicera en konstant ström av täta.

Steg 4 – Lägg till mer Caulk

När fogar har lagts hela vägen runt, låt den torka en kvart och sedan kontrollera att det inte finns några luckor i raden av täta. När du har lagat några hål, du kan installera dina gardiner på insidan av fönstren.

Steg 5 – Avslutning