hur att täta en konkret uppfart

Tätning en konkret uppfart är ett förnuftigt sätt att skydda och förlänga livslängden på materialet. Tack och lov, behöver den inte mycket tid eller pengar att göra så och är ett enkelt sätt att hålla området runt ditt hem ser sitt bästa. En kvalitet siloxan betong sealer kan lägga år till livslängden på en uppfart till en låg kostnad.

Vatten är den största boven i dramat för skador på betong uppfarter, eftersom den tränger och expanderar under frysning perioder. Vatten expanderar 9 procent i volym när det fryser, vilket skapar en kraft som är stark nog för att bryta betong och orsaka flingor, gropar och sprickor. Vinter salter orsakar också skador på en uppfart, eftersom de tränga igenom ytan av betong och stålarmeringen inne i materialet. Salter på uppfarten hjälper också i vattenupptagning, vilket leder till sprickor. Tätande betong begränsar mängden vatten som ytan absorberar.

Steg 1 – Cure och Rengör Betong

Efter betongen för din uppfart är installerad, måste du vänta på att härda innan en sealer. Låt uppfart botemedel för 21 till 30 dagar innan en genomträngande sealer.

Steg 2 – Tillämpa Sealer

Nästa steg är att rengöra uppfart med hjälp av en kvast för att avlägsna löst skräp som smuts, lera och blad. Använd en högtryckstvätt för att avlägsna olja eller fettfläckar som kan ha samlats under den senaste månaden.

ämnen

Efter rengöring, låta betongen att torka. Du kan inte använda vattenbaserade siloxan tätningsmedel till konkreta tills det har torkat i 24 timmar. Om det regnar under väntetiden 24 timmar, vänta ytterligare 24 timmar efter nederbörden att låta ytan torka. Vatten på uppfarten kommer att späda ut siloxan sealer, vilket begränsar mängden sealer som kommer in i betongunderlaget.

Spray, rulla, eller borsta sealer på uppfarten. Använd verktyget du föredrar, men tänk på att en rulle tillämpar sealer snabbare än en borste, och en trädgård spruta är snabbare än en rulle. Oroa dig inte om att få del av sealer på ditt gräs eller trädgårdsväxter. Om du får en del av produkten på metall eller fönster, helt enkelt använda en svamp för att tvätta bort det genast med tvål och vatten.

Applicera betong sealer tills en svag vit färg visas på uppfarten. Om någon av de förseglings “dammar” eller pooler i någon särskild sektion, sprida det jämnt innan låta det torka.

Plan för att tillämpa sealer när vädret kommer att bli torr, eftersom vatten inte kan röra vid ytan på uppfarten för 24 timmar. Håll bilar och människor utanför uppfart för 24 timmar också. Även om sealer torkar på några timmar, är 24-timmarsregel viktigt att följa för att säkerställa tätning fastnar på uppfarten.

När sealer botar det binds till uppfarten och ger skydd mot skador i flera år.