hur att täta travertin gatstenar

Tätnings travertin gatstenar är viktigt om du vill skydda dem från att korroderas av material som har en sur bas. Dessa sura material kan inkludera sura regn eller ens några av de mer grundläggande saker som du normalt hittar runt den genomsnittliga hem, såsom citronsaft, vin, och även läsk. Travertin med en mer avslappnad utseende kommer att behålla sin naturliga utseende om du försegla sin yta med rätt sealer. Här är 5 steg du kan använda för att mer effektivt försegla dina travertin gatstenar, Saker du behöver

I planerar att försegla dina gatstenar, tänk på att enskilda typer av gatstenar kräver särskilda typer av matchande tätningsmedel. I högre polerade travertin, till exempel, kommer sprickor och hål vara mindre absorberande än polerade ytor. Om du vill att dina gatstenar att ha en mer naturlig, icke-glansig look, applicera en sealer som är formulerad för att täta dessa mindre absorberande områden.

Steg 1 – Välj din favorit Paver Typ

För att förhindra tillämpning av fel sorts sealer från färgning din travertin gatstenar och förkorta deras liv, väljer en sealer som är gjord speciellt för travertin. Läs bruksanvisningen för användning av sealer du köper. Detta kommer att bidra till att det är en travertin sealer. För att undvika att ändra läggaren naturliga utseende och sealer är halkfri yta, välja en tätning som är av högre kvalitet och en som är en impregnerings sealer. Också vara säker på att din sealer är klar och fullt andas. Kontrollera garantin. Vissa tätningsmedel garantera deras sealer att vara effektiv så länge som 15 år.

Steg 2 – Att välja rätt Sealer

Innan din sealer, rengör du asfaltläggare med en renare som är framtagen för att arbeta med önskad sealer. I de flesta fall, eftersom denna anpassning av kemikalier är så viktig, tillverkare av travertin tätningsmedel gör en renare som fungerar bättre med deras produkt. Eftersom varje renare skiljer sig i utformningen av andra rengöringsmedel, är det viktigt att du följer tillverkarens anvisningar för applicering av renare.

Steg 3 – rengöring av dina asfaltläggare med rätt Cleaner

Vid tillämpning av verkliga sealer du har valt att använda en sprayflaska och applicera ett tunt lager av vatten över ytan av utläggaren som du kommer att täta. Det tar några minuter för vattnet att börja torkning. Om du väntar tills vattnet har torkat, kommer din sealer inte sannolikt att ge dig det skydd du kan förvänta sig. Se dina förseglings instruktioner och använd en rulle, pensel eller trasa för att tillämpa sealer, baserat på tillverkarens rekommendationer. Se till att hela asfaltläggare ytan är täckt med sealer. Efter ungefär 30 minuter, torka bort överflödig sealer, med hjälp av ett absorberande, vit duk. Genom att använda en vit duk kommer du att undvika möjligheten att överföra oönskade tyg färgämnen från tyget till läggaren.

Steg 4 – Tillämpa travertin Tätningsmedel

Applicera ett andra skikt av sealer omedelbart efter avlägsnande av överskott av sealer från det första skiktet. Låt 48 timmar för sealer att härda innan man tillåter trafik på den.

Steg 5 – Avslutning