hur att trans azalea

När det blir dags att flytta en azalea i trädgården, inte panik. Den uppenbara första tanke är att våren är den bästa tiden att flytta azalea, men det är inte nödvändigtvis så. Nedgången är faktiskt den föredragna tiden att transplantera en azalea. Här är några överväganden och grundläggande steg att följa.

I många delar av USA, ger hösten behövs fukt i form av regn. Även regnet faller också under våren, azalea växt, med dess fiber rotklumpen, måste bli väl etablerad. Transplantation i höst, därför ger växtens rötter ytterligare tid att acklimatisera sig till sin nya omgivning och få ett försprång på nästa odlingssäsong. I vilket fall som helst, enligt US National Arboretum, är det bäst att inte transplantera en azalea när regn sjunker och dagstemperaturer når den låga 80 grader Fahrenheit märke. Om det är absolut nödvändigt, se till att det finns tillräckligt bevattning.

Steg 1 – Transplantation när vädret är cool

Minimera transplantation chock är målet. För att göra detta, flytta azalea anläggningen till sin nya plats tidigt på morgonen. Sen eftermiddag fungerar också, beroende på vilken tid är den coolaste.

Steg 2 – Transplant i tidigt på morgonen

Innan gräva upp azalea, förbereda hålet på den nya platsen. Vara säker på att hålet är samma djup som den för den azalea som skall transplanteras, och bredare än rotklumpen.

Steg 4 – Förbered nytt hål

Med hjälp av en spade, gräva ett hål cirka 12 till 18 inches runt stammen. Ta del av marken nedanför rötterna, och sedan på spaden längst ner för att börja frikoppla rötter från marken nedanför. Arbetet spaden fram och tillbaka tills hela rotklumpen kan lyftas upp. Vara mild, som konserveringsmedel rotklumpen är viktigt för överlevnaden av det transplanterade azalea. Lägga rotklumpen på en presenning för transport till den nya plats i trädgården.

Steg 5 – gräva upp Azalea växt

Transplant azalea omedelbart (eller linda in i fuktat säckväv tills transplantation är möjligt). Ställ in rotklumpen i det nya hålet och täcka den med jord. Inte högen upp jord mot stammen av azalea anläggningen. Tamp jorden runt rötterna med hjälp av händerna och tryck ut luftfickor.

Steg 6 – Plantering i New Plats

Noggrant vattna transplanterade azalea med en trädgårdsslang. Vattnet långsamt, så att den kan tränga in i jorden. Detta kommer att utsätta de områden som behöver lite mer jord. Efter omplantering, vatten varje vecka under de första veckorna. Applicera en till två inches av kompost över roten bollen med hjälp av barr eller bark, ekblad eller flis. Tanken med kompost är att tillåta så mycket luft och fukt för att få igenom till azalea som möjligt.

Steg 7 – Vatten och komposttäckning

Om transplantation sker på våren, kan solen orsaka nyligen transplanterade azalea blommor att vissna. Ge anläggningen en ytterligare vattning och det bör snart piggna upp igen. Om transplantation under hösten, vara medveten om att långa torra perioder under vintern kommer att torka ut azalea. Ge växten grundlig vattning precis som under sommartid torka.

Den transplanterade azalea snart vara fast hemma i sin nya plats, hedrar trädgården med färgstarka och vackra blommor och blad.