hur du reparerar bakre lastbil fönster tätning

Om din lastbil bakrutan tätning har blivit mindre effektivt än du vill, kan det vara dags att byta ut den. Lyckligtvis är de flesta lastbilar för att göra det relativt lätt att göra detta reparera själv. Genom att följa stegen nedan, bör du vara på god väg att installera nya fönster tätning och njuta av en mer effektiv körupplevelse.

Om det finns trim omger fönstret själv, måste du ta bort detta för att få tillgång till fönstret. För att göra detta, leta efter klipp längs utsidan av trim och släppa dem. Använd sedan en trim pinne att arbeta dig runt kanterna på trim tills du har tagit bort hela stycket.

Steg 1: Ta bort Trim

Inifrån bilen, ta en platt skruvmejsel och stick in änden under läppen av den gamla gummitätningen packning. Arbeta dig runt hela innerkanten av tätningen med skruvmejseln, bända den gamla tätningen bort som du arbeta dig runt.

Steg 2: kräng Old Seal

Du kommer att behöva ta bort den bakre fönstret i din lastbil glas innan du kommer att kunna slutföra denna reparera effektivt. Medan du arbetar dig runt insidan läppen av tätningspackningen från föregående steg, börja försiktigt trycka på glaset från insidan, så att den skjuter något i utsidan av din lastbil. När du har slutfört detta steg, glida in i botten av din lastbil och ta bort glaset helt från utsidan.

Steg 3: Ta bort Glas

När du har tagit bort glasfönster helt från baksidan av din lastbil, arbeta dig runt fönstret själv, ta bort gummi packningen från kanten av fönstret.

Steg 4: Ta bort packningen

Efter att ha köpt en ny packning sätter bakrutan på din bil i det försiktigt säkra den runt alla kanter. På utsidan av tätningen, i fördjupningen där packningen kommer fästa till din bil, trä en nylonlina runt hela längden av packningen.

Steg 5: Installera ny packning

Därefter måste du smörja både gummitätningen i sig och läppen på baksidan fönsterkarmen av din lastbil med såpvatten.

Steg 6: Smörj packningstätning

Steg 7: Installera Fönster

Positionera botten av gummitätningen längs botten läppen av bakruteramen av din lastbil. Samtidigt sätta fast tryck på fönstret (du kan behöva en partner för att hjälpa dig med denna del), börja dra ut nylontråden från packningen, som arbetar gummit runt kanten av fönsterkarmen när du går. När du har installerat gummipackningen runt hela kanten av fönsterkarmen, tar sig tid att peka på packningen själv hela vägen runt tätningen se till att den är fast på plats. När du är säker på att tätningen är stadigt på plats, bör du göras.