hur du reparerar dusch väggpaneler

Dusch väggpaneler blir snabbt en populär trend som ett alternativ till keramiska plattor väggar i duschen. Dessa paneler är enkla att installera och finns i ett stort antal mönster, färg och stilar. De erbjuder flexibilitet vid installation och ger hållbarhet, men som alla andra Material väggs-, dusch väggpaneler är inte immuna mot skador. De kan skäras, skivade, eller skrapas bort väggen. De kan också behöva repareras när andra anläggningar i duschen krävs. För att reparera skadade dusch väggpaneler, kan total panel ersättning inte vara nödvändigt. En bra metod är att lappa ihop skadorna minska reparationskostnader. Läs vidare för mer information.

Om duschen väggpanelen har skivats öppen eller slits sönder, det bästa sättet att reparera det är att lappa den med en kvadratisk eller rektangulär ersättningspanel. Bestämma område som behöver lappas genom mätning av omfattningen av skadan. Det kan lagas med hjälp av en kvadratisk eller rektangulär panel som kommer att täcka upp den skadade delen. Mäta den längsta bredden och längden av skadan för att bestämma dimensionerna på panelplatta behövs. Till exempel, om bredden av skadorna är 2-inches och längden är 5-inches, då panelplatta bör ha minst en dimension av 2.5×5.5-inches square (inklusive ett 0,5-tums bidrag). När du köper en ersättningspanel, välj en färg eller design som exakt passar de andra panelerna. Om inte kan hittas en exakt matchning, då den närmaste färgen räcker.

Steg 1 – Fastställande av skadans omfattning

Skär en panel med måtten är tillräckliga för att täcka skadans omfattning på väggpanelen. Placera lapp över det skadade området på väggen och markera omkretsen. Ta bort avgränsat område som omfattar den skadade delen med hjälp av en mattkniv. Var mycket försiktig när du skär för att inte inkludera backer styrelse eller sockel bakom panelen. Eftersom panelen har bundits till väggen med en stark panel lim, att användningen av en mejsel bort den skadade panelen. Testa att ersättningspanelen passar perfekt. Gör justeringar om det behövs.

Steg 2 – Kapning av Patch

Fäst furring band på det område som skall lappas genom användning av ett starkt lim. När limmet torkar, applicera lim på bottenytan av ersättningspanelen och fäst den ordentligt på väggen. Avlägsna eventuellt lim som utstrålar från sidorna av plåstret. För att säkerställa att limmet tillämpas korrekt, följ instruktionerna. Om väggen kan häftas, använda en häftapparat för att fästa utbytespanelen för ytterligare stöd efter att limmet torkar helt.

Steg 3 – Installera panelplatta