hur du reparerar split clapboard sidospår

Clapboarden spåranslutning är en av flera termer som används för att beskriva överlappande skikt av kilformade skivor som skyddar väggramar av ett hus från elementen. Stilen är särskilt framträdande i New England. Brädorna är skiktade från botten till toppen av byggnaden och spikas på plats som bältros. Äldre konstruktion används trä för clapboards, idag plast och metallmaterial är vanliga också. Byta clapboards kräver en varsam hand och noggrann skärning, så regelbundet underhåll kommer att spara tid. Håll clapboards målade för att skydda dem, och ersätta dela eller ruttnande clapboards omedelbart innan skadan kan spridas.

Inspektera ytterväggar av byggnaden och flagga alla delade clapboards för borttagning. Stick den spetsiga kanten av kofot under underläppen på den delade linjen. Kör kofot i springan genom att knacka på den med hammaren. Bänd upp brädan med kofot. Dra kofot ut och använda den för att ta bort spikarna som håller botten av brädet på plats. Vid denna punkt, kan du försiktigt dela clapboard längs brott sömmen och kasta fragmenten. Den övre delen av den clapboard kommer spikas under botten på den clapboard ovanför den. Se till att inte skada den övre clapboard eller du kommer att fördubbla omfattningen av reparationsarbete!

Steg 1 – Dra ut Längst ned på Gamla Clapboard

Bända toppbrädan upp något. Tryck på kofot i varje spik och böj det något utåt. Nu, hammare topp styrelsen tillbaka och naglarna ska dyka igenom det. Nu kan du använda kofot för att ta bort spikarna genom topp clapboard. Nå under toppkortet och vicka ut de återstående fragment av den delade bottenplattan.

Steg 2 – Dra ut Top of Old Clapboard

Mät dimensionerna på öppningen och skär en ny bit av clapboard. För bästa resultat, köpa skivor av rätt bredd och tjocklek från en järnaffär. Markera önskade längden av gapet på ersättningskortet med ett måttband och torg. Lägg brädan på sågbock och skär den med sågen. Tryck inte hårt när sågning, låta gravitationen göra jobbet.

Steg 3 – Cut New Clapboard

Den sida av den nya clapboard som du skär igenom kommer inte primas, så lägg en sträng väder täta på sidan av den. Även om överlappningen av skivorna skyddar de vertikala sidorna, de horisontella sömmarna är utsatta för fukt. Caulk sidorna av de intakta clapboards intill öppningen du reparerar. Skjut clapboard på plats i raden ovanför, och jämna ut botten. Fäst clapboard på plats genom att driva ankarspik in i topp och botten vid en nedåtriktad vinkel. Upprepa processen med varje delat kortet. Prime och måla den reparerade området för färgmatchning, eller måla hela väggen om det behövs.

Steg 4 – Installera nytt Clapboard