hur man återställer en dekorativ brons solur

Medan en dekorativ brons solur kan lägga en hel del till en trädgård eller annan uteplats, kommer du inte att kunna dra full nytta av din om det är i ett tillstånd av förfall. Brons är känd för att utveckla ett lager av patina som kan försämra dess utseende. Tyvärr kan ta bort patina att återställa brons vara knepigt. Det är svårt nog att göra det på ett effektivt sätt, och att göra det utan att skada brons är ännu hårdare. Lyckligtvis finns det tekniker som du kan använda för att rengöra ett brons solur effektivt utan att skada den.

Du kan lysa upp din brons solur med vanliga hushåll ingredienser. Till att börja med, sätta en liten mängd bakpulver i en skål. Gradvis pressa i citronsaft. Blandningen kommer fräsa, men du bör helt enkelt vänta på att bosätta sig naturligt. När det finns tillräckligt med citronsaft i bakpulver att blandningen är en tjock pasta, sluta lägga mer citronsaft.

Steg 1 – Installera

Sätt på dig handskar. De kommer att skydda dina händer från rengöringsblandningen och vassa kanter på din solur, men de kommer också att skydda solur från någon svett och olja som finns på händerna.

Steg 2 – applicering av blandningen

Nu när du har blandat citronsaft och bakpulver tillsammans i rätt mängd, få ut din mjuk trasa. Doppa den i skålen och få en del av bakpulver och citronsaft blandningen på det. Använd mjuk trasa för att tillämpa blandningen till solur. Du behöver inte skrubba hårt. Däremot måste du se till att du täcker hela ytan i rengörings blandning. När du är klar med tillämpning av bakpulver och citronsaft pasta, låt det sitta.

Steg 3 – Rengöring

När du har tillåtit blandningen att sitta på din dekorativa brons solur under en längre tid, måste du ta bort den. Du kan ta bort det mesta genom att få din mjuk trasa fuktig och torka bort. Dock är det bästa sättet att ta bort resten genom att skölja bort det med en rimlig mängd vatten. Faktum är att om du har bekväm tillgång till en vattenkälla, kan detta vara det bästa sättet att ta bort allt av blandningen. Men eftersom det är förmodligen inte lämpligt för dig att flytta hela din solur i en kran, är det troligt att du kommer att behöva torka den ren.

Steg 4 – Använda Wax

Din brons solur ska se så gott som ny i denna punkt. Det kommer dock inte att förbli så för evigt. Även om du kan rengöra det igen, kommer upprepade rengöringar skadar ytan av brons, och på grund av detta, är det bäst att använda förebyggande åtgärder nu att din solur ser sitt bästa.

Det finns en mängd olika kommersiella vaxer tillgängliga för att skydda brons. Välj en, sedan använda ren, mjuk trasa för att tillämpa den. När du har gjort detta, rensa bort din trasa och använda den för att polera vaxet.