hur man bärga en repad köksö topp

Även om det ser lite beat upp, kan du rädda en repad köksö topp, återställa den till ett bättre utseende. Många köksö toppar kan repas i tid. Du behöver inte betrakta en repad där uppe som en kandidat för utbyte. Det finns några tekniker för att försöka återställa det som ska bli en del av ditt kök renovering know-how.

Du måste avgöra om scratch är i trä eller bara i täckfärg. Den kontrollampa tecken är om repan har ingen missfärgning. Om du kan se repan från olika vinklar i olika ljus, då början är i eftersmaken. Nu är detta en bra sak eftersom det finns flera tekniker för att återställa din köksö topp finish.

Steg 1 – Var är Scratch?

Ibland applicera ett nytt lager av möbler pasta vax kan åtgärda mindre fläckar och repor i din täckfärg. Du kan prova en spray polish, men att tillämpa en pasta vax genom att gnugga in den i täckfärg kommer att få bättre resultat.

Steg 2 – Försök Wax

Ta lika delar av vegetabilisk eller olivolja och blanda det med citronsaft. Använd den frikostigt med hjälp av en luddfri trasa, gnugga det i samma riktning som scratch. Använd fast tryck vid tillämpningen av citronolja tills du ser repa försvinna.

Steg 3 – citronolja

Hard Coat finish som polyuretan är svåra att fastställa, men inte omöjligt. En teknik är att våt sand ytan med en 600-slippapper. Prova några av de citronolja mix och försiktigt sand scratch. När scratch försvinner, polera den med 0000 stålull. Applicera sedan en pasta vax och polera området för att skapa en glans.

Steg 4 – Hårda Coats

Om scratch råkar vara ljusare än det omgivande området, är det i träet. Det finns flera tekniker för att försöka.

Steg 5 – I Trä

Ibland mutter kött från olika sorter kommer att arbeta för att dölja repor om du Rubb det direkt in fläck. Gnid det bara i början i samma riktning eftersom gnugga mutter kött mörknar det omgivande yta om du inte är försiktig.

Steg 6 – Nötter Wood

Steg 7 – Billiga Touch-Ups

Även om det finns många kommersiellt tillgängliga trä-scratch Bättrings kit, spara lite pengar genom att försöka antingen en ögonbrynspenna eller krita. Båda finns i ett stort urval av färger för dig att matcha din köksö topp. gäller alltid i riktning mot repor. Kritor har lite mer flexibilitet eftersom de är vax och vaxet kan tas bort. Du kan också prova skokräm eftersom det kommer i många färger. Om du använder en vätska, tillämpas med en fin hårig pensel.

Jod fungerar bra för att dölja repor i mahogny. Använd mörka jod på körsbärsträ färgade mahogny. Späd den med denaturerad alkohol lite i taget för att matcha din mahogny färg. Om det är alltför lätt, applicera ytterligare skikt som behövs,. Använd färskpressad citronsaft som bas för en citronolja scratch remover i stället för ett flytande koncentrat.

Steg 8 – Jod recept