hur man berättar om du behöver vindsventilationsschakt

En vindsventilations ränna är en liten skärm som spelar en viktig roll i att ta bort den uppvärmda luften från vinden och föra in frisk luft. Dessa rännor spelar också en stor roll i förmågan att installera någon blåst i isolering, eftersom de kommer att hålla soffits rena och rengjorda.

Många hem har perfekt ventilation i deras vinden utan någon typ av vindsventilationsrännan som installeras. Faktum är att om det inte finns några soffits i hemmet, kommer en vind ventilations ränna vara värdelös. Ta reda på om du behöver använda några ventilationsschakt kan ibland vara lite förvirrande. Här är några tips som hjälper dig att avgöra om ditt hem måste ha vindsventilationsschakt för bättre ventilation.

Vinden inspektion krävs

Det enda sättet att avgöra om du behöver vindsventilationsschakt är att göra en resa in i vinden. Det är där du kommer att kunna se vad som faktiskt pågår där så långt som luftflöde och kondens. Om du bor i ett kallt klimat, kommer att kontrollera vinden under vintern hjälpa dig att göra ett bättre beslut.

Igensatta Soffit

En av de största indikatorer som du behöver för att ha rännor installerat är om soffits fortsätter att täppa upp med isolering och annat skräp. Rännorna kommer att gå rätt över soffits så att de släpper in luft men inte skräp.

Fukt fläckar på trä

När du letar runt vinden, se till att kolla över tillståndet i takbjälkar, bjälklag och hus hölje. Leta efter mörka fläckar där vattnet har varit eller fortfarande sitter. Detta innebär att den fuktiga luften är vistas instängd i hemmet.

Rostiga spikar och skruvar

Ett annat tecken på att du är i behov av vinden ventiler är att spikhuvuden, skruvar och annan hårdvara är täckta med rost. Om du ser att detta installera vindsventilationsschakt i området för att den fuktiga luften att fly. Det är, om du har vinden ventiler i området.

Tecken på mögel

Ett av de största problemen med vindar, samt källare, är uppbyggnaden av mögel. Som är tillåtet vatten och kondens att sitta i vinden, är det värms upp av den stigande värmen i huset. Detta är en bra miljö för den snabba tillväxten av mögel. Om du börjar se tecken på mögel längs isoleringen tak däck, höljet, eller något annat område, måste du installera luftschakt.

Varm luft från Living Space

Som du inspektera vinden området, känner du någon varm luft stiger från livsrum nedan? Detta kan bero på att isoleringen mellan bjälklaget och taket däck har flyttats av luftflödet kommer genom ventilationsöppningarna. En vindsventilations ränna omdirigerar detta luftflöde och låter dig sätta ny isolering på plats.