hur man berättar skillnaden mellan en mässing och kopparrör

Koppar och mässing är två mycket liknande letar metaller, men det finns många tillfällen då det är bra att kunna skilja mellan mässing och kopparrör s.

Koppar är en naturligt förekommande metall som är tämligen unik i det faktum att den har en guldliknande färg. De flesta metaller (med undantag av guld) är silver i färg. Mässing är en man gjort legering av koppar och zink blandades samman.

Steg 1 – Om man tittar på färg

Ett av de enklaste sätten att skilja mellan koppar och mässing är att titta på färgen. Vid första anblicken två kan tyckas mycket lika men det finns skillnader. Om du har ett objekt som du vet är gjord av koppar sedan jämföra färgen och avgöra om det är mässing eller koppar.

Steg 2 – Lyssna på Pipes

Koppar har en röd nyans till det och kommer att gå en härlig grön nyans när det börjar att korrodera. Frihetsgudinnan är gjord av koppar som har korroderat.

Steg 3 – Söker Märkningar

Tryck på rören och lyssna på deras sound. Koppar är en mjukare metall som bör leda till en jämnare ljud. Mässing är något hårdare och bör leda till en mer definierad anteckning.

Steg 4 – vetenskaplig analys

Vissa rör måste markeringar på det för att visa att det är koppar eller mässing. Allt med ett nummer som börjar med C kommer att göras av koppar.

Det sista alternativet skulle vara att skicka ett urval av din pipa av till arbetskraft för att testa.