hur man byter badtunna pumpar

Byte barrel pumpar är inte ett svårt jobb. Här är några steg som kan hjälpa dig genom processen.

Det första som du behöver göra är att dra alla anslutningar. Först ta bort den elektriska sladden genom att dra den från väggen. Sedan skruva vattentillförseln från hot tub att ta bort den. Då måste du ta bort panelen som täcker pumpen. Det är oftast på den nedre delen av tunnan. Använd en skruvmejsel för att skruva den och sedan flytta panelen till sidan som du arbetar.

Steg 1 – Förbered området

När du har tagit panelen bort, lokalisera pumpen inuti. Du kommer att vilja hitta styrsystemet och ta bort kabeln som ansluter jordklämman till pumpen. Denna tråd bör vara en bar koppartråd och ganska lätta att upptäcka. Härnäst kommer du att vilja lägga ner en handduk där du arbetar och en hink för att fånga något vatten som kommer att komma ut. Du kommer att behöva koppla bort pumpens föreningarna. Använd sedan en skruvmejsel för att ta bort skruvarna på botten av pump som hjälper till att montera den. Du kan nu koppla från styrsystemet när du tar pumpen ur tunnan.

Steg 2 – Ta bort Old Pump

Nu när den gamla pumpen har tagits bort, kan du börja installera den nya pumpen i omvänd ordning. Du kanske vill föra den gamla pumpen i när man köper en ny i butiken, eller ta en titt på det när du beställer en på nätet för att se till att du får den rätta för din badtunna. Du kan hitta ett brett utbud på Internet för ett bra pris om du kan ta time out för leverans och hantering. Börjar genom att ansluta den nya pumpen till styrsystemet. Sedan montera pumpen och använd skruvarna för att säkra basen. Anslut sedan pumpens föreningarna igen och sätt tillbaka koppartråden från jordterminalen till pumpen.

Steg 3 – Installera ny pump

När du har fått allt ansluten så det bör vara, använd en skruvmejsel för att sätta tillbaka täckpanelen på tunnan. Slå sedan på vattnet och sedan elektricitet genom att skruva vattenförsörjningen tillbaka och sedan koppla in strömkabeln. Nu kan du testa pumpen för att säkerställa att den fungerar korrekt.

Steg 4 – Anslut och Test

Du kommer att vilja hålla ett öga på det för ett par dagar för att se att allt fungerar smidigt. Om du upplever några problem, öppna luckan panelen igen och se till att var och en av de kablar och anslutningar är täta och säkra. Vara säker på att varje gång du går till jobbet på pumpen som du kopplar vatten och nätaggregat.