hur man byter en åkgräsklippare däck

En åkgräsklippare däck på din gräsklippare kan variera i bredd från 38 inches till 54 inches. Det bredare detta däck är, desto dyrare maskinen. Men efter att ha utsatts för år av användning och missbruk, detta däck kan skadas kraftigt. Det kan också helt utslitna. Om det är bara rostig, kan du reparera den genom att slipa rost bort och applicera flera beläggningar av färg, men om det har böjts eller skev, kommer det att störa driften av gräsklipparen. Det kan också spricka i halv i extrema fall. Därför måste du ersätta det. Installera nya däck kan ske utan hjälp av en professionell och med några vanliga verktyg som normalt kan hittas runt huset.

Kör din gräsklippare till en jämn yta, som i idealfallet bör göras från sten eller cement. Om dessa områden inte är tillgängliga i din gräsmatta, kan du använda alla tillgängliga plan yta. Eftersom åkgräsklippare är tunga maskiner, måste du parkera den på plan mark för att säkerställa att maskinen och däcket inte kommer att falla ner på dig. Låt maskinen i växeln och stänga dess tändning. Sätt på dig parkeringsbromsar och koppla bort tändstiftet ur sladden för säkerhetsändamål.

Steg 1 – Förbered Gräsklippare

Installera ett av styckena av trä under den främre delen av åkgräsklippare. Den andra trästycke bör installeras på dess bakre del. Detta är så att du kan sänka däck som du kommer att ersätta. Det kommer också att användas som en viloplats för nya däck så att du kan fästa den lätt.

Steg 2 – Säkra Gräsklippare

Ta bort bilagor som är i vägen tillsammans med drivremmen för bladet, som bör kopplas bort från den främre remskivan. Hitta styr eller sprintarna och ta bort dem med hjälp av nål tång. Antalet sprintar varierar beroende på märket på gräsklipparen som du har, men det kan finnas två eller fyra på baksidan av gräsklipparen, medan två eller fyra mer kan vara i fronten. Ta bort dem kommer att koppla bort däcket från gräsklipparen ramen. Höj däcket till det högsta läget och ta bort den.

Steg 3 – Ta bort bilagor

Sätt den nya däck under åkgräsklippare och låt den vila på två träbitar du tidigare har placerats under maskinen. Om det behövs kan du ta bort tomgångsskivan med hjälp av 15mm nyckel. Detta kommer att göra det möjligt för drivremmen att röra sig med lätthet.

Steg 4 – Placering av nya däck

Höj den främre delen av det nya däcket och anpassa den till de hål som finns på framsidan av slåtterramen. Sätt styr eller sprintarna du har tagit bort tidigare tillsammans med de carter nycklar. Fäst den bakre delen av den nya däck med samma metod.

Steg 5 – Montering av nya däck