hur man byter en bilens axel boot

Byta en bil axel boot är inte en mycket svår uppgift, och med lite fritid och några verktyg, kan åstadkommas genom någon bil eller lastbil ägare. Med en axel boot installeras av en mekaniker kan vara en mycket dyrt på grund av den tid som det innebär, men i det här fallet en mekaniker är egentligen inte nödvändigt. Spara lite pengar genom att samla upp dina verktyg, rulla upp ärmarna och få att fungera.

Börja här reparationen genom stöttning upp bilen med en hydraulisk domkraft och placera ramen säkert på pallbockar. Innan du gör detta, kan det vara nödvändigt att ta bort navkapseln eller blickfång och lossa muttrarna något beroende på hur tätt de är på hjulet.

Steg 1: Ta bort Tire

Efter att bilen är säkrad på jack står, ta bort muttrarna och dra däcket bort.

Steg 2: Ta bort Nödvändiga fjädringskomponenter

Vissa bilar kan utrustas med fjädringskomponenter, såsom stötar och stag, som kan blockera tillgång till axel boot. Ta bort dessa med hjälp av lämpliga förfaranden och verktyg och placera dem vid sidan av vägen. Som alltid när man arbetar på en bil, om du tar en bult eller mutter off, placera den i den ordning som det togs bort så att den kan bytas ut i exakt samma position.

Steg 3: Ta bort Axel Boot

Ta bort klämmorna som håller axel boot på plats, med hjälp av antingen en skruvmejsel eller en startborttagningsverktyg beroende på fordonet och de nödvändiga verktygen. Ställ oljeuppsamlingskärl under sändningen i fallet rörelsen i CV axeln orsakar en läcka, och skjut starta upp. Se till att axeln stöds så att den inte faller till marken.

Steg 4: Installera New Axel Boot

Även bagageutrymmet är avstängd, är det en bra idé att kontrollera skicket på CV-leden. Om det verkar vara skadad, eller om fettet har helt torkat upp, eller om det finns skräp i det, då ska bytas ut innan du installerar den nya start. Det är ingen mening att installera en ny start på en trasig fog.

Steg 5: Montera

Om det behövs, packa inre drivknut med fett och sedan glida den nya axel starta upp plats. Klämma den på plats med nya klämmor som följde med satsen.

Sätt tillbaka eventuella fjädringskomponenter som du var tvungen att ta bort och dra däcket igen med muttrarna. Byt ut navkapslar eller lock och sänk bilen till marken genom stöttning tillbaka upp med hydraulisk domkraft, ta bort domkraften och sedan sänka ner den långsamt tills utsläppen jack från ramen.