hur man byter en dubbel hängda fönster del 1

Om behov uppstår, är det inte svårt att ersätta en dubbel hängt fönster. De första stegen i processen att ersätta en dubbel hängd fönster är att mäta och beställa ersättningsfönstret och sedan ta bort det befintliga fönstret. (Detta är del 1 i en 2 delserie. För att gå vidare till del 2, klicka här.)

Dubbel hängda fönster bestå av två separata fönsterbågar, en övre fönsterbåge och en undre skjutfönstret. Genom design, de dubbla fönsterbågar tillåter fönstret att öppnas uppifrån eller öppen från botten. En dubbel hängt fönster har spår i sidosidostycken som tillåter var och en av skjutfönstren att glida över varandra. En dörrkarm är en del av fönsterkonstruktionen, finns inuti fönsterramen som håller spår eller bilder som tillåter fönster delar att röra sig. Med de separata spåren i sidostycken, kan bågarna glida oberoende av varandra.

Double Hung Window Design

De flesta dubbla hängda fönster kommer med tillverkar installationsanvisningar så se till att läsa dem också för att kontrollera vad som krävs för din specifika fönster typ.

Steg 1 – Att mäta för Replacement Window

Vid byte av dubbel hängde fönster, är mätning första viktigt steg. Ta riktiga mätningar för att ersätta fönstret är viktigt att se till fönstret passar och fungerar korrekt. Det nya fönstret måste passa in i de befintliga sidostycken och fönsterkarmen, så det måste vara rätt storlek.

Steg 2 – Ta bort det gamla fönstret

Först måste du mäta längden och bredden på fönsterkarmen. Det mest exakta sättet att mäta längden och bredden är att ta en mätning vid tre olika platser i ramen. Du bör mäta längs båda utanför punkter i ramen och en gång i mitten. Detta kommer att ge dig tre punkter på ramen längd och bredd mätning.

Du kommer att vilja använda den minsta längd och bredd mätning vid beställning. Om mätningarna är mer än ½ tum i skillnad, bör du mäta igen för att säkerställa noggrannheten. Om de fortfarande varierar med mer än ½ tum, bör du överväga att byta ut hela fönsterkarmen. Var noga med att tala om för fönstertillverkning eller lagra hur och var du tog dina mätningar för att säkerställa korrekt fönster dimensionering. Vissa tillverkare kommer automatiskt dra av eller lägga till upp till ¼ tum för att möjliggöra en ordentlig passning.

Efter mätning och beställning av ersättningsfönstret, är nästa steg för att ta bort det gamla fönstret.

Först måste du ta bort centrum stannar. Stoppet är fasaden mellan fönsterbågen och fönsterkarmen. Vanligtvis skruvar fast stoppet på plats, som efter avlägsnande av skruvarna stoppet kommer att vara redo att ta bort. Om du har några svårigheter att ta bort stopp på grund av caked på färg eller tätningsmedel använda en tång för att lossa spärren.

Ta sedan bort den övre bågen först. Du bör ta bort bara ett skärp i taget, och arbeta på ena sidan av bågen vid en tidpunkt. Du kan ta bort den övre bågen genom att luta den framåt och dra repen ur fönsterkarmen tillsammans med bågen. Efter avlägsnande av övre fönsterbågen, kan du ta bort alla vikter eller trissor i ramen. Du kanske kan nå vikter genom att nå inuti ramen, eller så kan du behöva ta bort en tillgång plats från ramen för att ta bort vikterna och remskivor.

Efter avlägsnande av den övre fönsterbåge och delar, kan du upprepa föregående steg för att ta bort den nedre fönsterbågen från fönstret. Efter avlägsnande av det gamla fönstret, kan du börja förberedelserna och installationen av det nya fönstret.