hur man byter en felaktig fågelbad pump

Om din fågel bad pumpen inte fungerar som den ska, kan du behöva byta ut den. Lyckligtvis, som ersätter den fågel bad pumpen inte är ett mycket svårt arbete. Det är vanligtvis något som du kommer att ha att göra med någon fågel bad som du kan ha. Pumparna kan med tiden bli alltför slitna för att fortsätta eller kan gå sönder på grund av att inte upprätthålls på rätt sätt. Du kan även hitta att du inte behöver byta ut den, men kan faktiskt bara behöver rengöra den. Detta är något som kan göras enkelt också.

Det finns några olika platser att pumpen kan vara. Det är oftast i botten av solpanelen om du har en sol fågel bad, eller det är på den faktiska fågelbadet. När du har hittat det, måste du ta bort filterlocket samt pumphjulet. Impellern ser ut som ett fläktblad. Du kommer att kunna enkelt ta bort den när du har tagit bort filterlocket.

Steg 1 – Ta bort Pump

Det är också en bra idé för dig att se över tillverkarens anvisningar. Om du inte hittar pumpen eller om du har problem med att ta bort den, sedan titta på instruktionerna som följde med din fågel bad för att se om det kan berätta något om hur man korrekt att ta bort pumpen från fågelbadet.

Steg 2 – tillverkarens anvisningar

Innan du byter ut fågelbad, bör du först rengöra den. Du kommer att finna att det ibland är allt som du behöver göra. Eftersom motorn i din fågel bad körs på en mycket låg takt, är det mycket lätt för impellerbladet att bli igensatta. Detta är något som du bör komma in i praktiken att göra regelbundet för att se till att din pump håller dig under en lång tid.

Steg 3 – Clean

När du har tagit bort pumpen, bör du blåsa i den. Detta kommer att bli av allt skräp eller damm. Få en trasa och rengör metallaxeln hos pumpen. Det är en bra idé att se över utloppet liksom inloppsportarna för att se till att de inte är blockerade och att det inte finns något som blockerar impeller av pumpen. När du har gjort detta sätta pumpen igen. Om det inte fungerar, sedan försöka att tvinga vatten genom pumpen på fel sätt. Detta kommer att bli av en blockering som du kanske inte har sett. Om det fortfarande inte fungerar, då du kommer att behöva byta ut den.

Steg 4 – Installera

För att sätta i den nya pumpen, kommer du att sätta den på plats, sedan lägga impellerbladet igen. När du har både pumpen och impellerbladet på plats du är redo att sätta filterlocket igen och slå på pumpen .