hur man byter en paus filter

Byta bilens vevhusventilationen filter låter svårare att det verkligen är. Svårt eller inte, bör det göras när du får en tune-up och underlåta att göra detta kan vara dåligt för bilens prestanda. Eftersom mindre bil underhåll kan fortfarande lägga upp till en stor prislapp, är det alltid bra att veta att du kan göra det själv. Följ dessa steg för att gör-det-själv. Men innan du påbörjar projekt, lära sig att varje bil är lite annorlunda, så det är viktigt att känna till din bil behov innan du försöker detta projekt. Konsultera bruksservicemanual, slå upp det på nätet, eller ens gå prata med någon på din lokala Biltema. Det är ett enkelt projekt så länge du vet vad du får själv till i förväg. Det finns inget värre än att stoppa mitten projekt eftersom du snubblade över ett verktyg eller en del du behöver att du inte har.

Lokalisera luftfilterhuset är enkelt om du har bruksservicemanual hands. När du har hittat det, lossa fäst håller huslocket tillsammans. Typen av fästelement kommer att variera från märke och modell och år till år. De kan vara vingmuttrar eller klämmor eller någon annan form av fästorgan.

Steg 1: Hitta ditt filter

Nu när du har lossat fästelementen, kan du ta bort filtret. Du bör titta och se hur filtret är plats i huset och hur det passar. När du har gjort dessa iakttagelser, bör du kunna dra ut det lätt.

Steg 2: Ta bort gamla luftfiltret

Nu när du har utrymme att arbeta med, rengöra insidan av andningsfilterhuset. Du kan använda en fuktig trasa, svamp eller handdukar. Använd inte något alltför blöt, dock, och försöka att inte låta något komma in i luftkanalen. Vissa, men inte alla, bilar har en vevhusventilationen element. Om bilen har en, kontrollera att se om det är fet eller smutsig och byt ut den om det är.

Steg 3: Rengör Housing

Precis som du gjorde med luftfiltret, använder bruksanvisningen för att hitta din vevhusventilationen filter. Om den är inkapslad i ett hölje, ta bort klämmorna för att komma åt filtret. Du måste bestämma om filtret är det enda som behöver bytas eller om den inre hållaren går också. Använd en skruvmejsel för att separera de två om du bara behöver byta ut ventilationsfiltret. Ta bort det gamla filtret

Steg 4: Hitta avluftningsfiltret

Installationen är enkel. Fäst den nya ventilationsfiltret med snäpplåsen. Se bara till att placeringen är korrekt. Sätt tillbaka filtret i sitt hus, sedan tillbaka locket på filter spolning. Se till att allt är säkert på plats innan du använder din bil.

Steg 5: Installera nytt filter

Nu när du har slutfört processen, ser du hur lätt att ersätta en andningsfiltret är. Du kanske har blivit lite smutsiga i processen, men det var verkligen en enkel process. Nu vet du hur lätt det är att göra det själv.