hur man byter en skugga box gångjärn

En skugga box är ett bra sätt att lägga till en accent till ditt hem. Om din skugga box har nyligen drabbats av en olycka, och du behöver byta gångjärnet, så kan du vara osäker på hur man ska gå. De flesta skugga lådor består av en glasskiva, som hålls till en botten med belysning, med hjälp av en gångjärnssystem. Detta gör det möjligt att få tillgång till botten av lådan lätt. Små papper skugga lådor kan även ha papper gångjärn, som är helt enkelt fälls av vanligt papper. Men om du behöver byta gångjärnet på en stor trä skugga box, kan detta vara mycket tunga och otympliga.

Om du behöver byta leden eftersom toppen av din box har blivit skadad, måste du arbeta på att ta bort bitar av trä eller glas som har brutits eller split. Ta bort eventuella glaset med skyddshandskar och skyddsglasögon, och se till att inte gå för snabbt medan du gör detta. Har en lagerplats i närheten så att du kan placera några trasiga delar till det utan att behöva bära dem för långt. När du har tagit bort alla skadade bitar du kommer att kunna gå vidare i att ersätta leden.

Steg 1 – Ta bort de skadade delarna

Du måste börja ta bort gångjärnet genom att öppna upp i rutan. Stödja vikten av lådan, antingen genom att placera den på en plan yta, eller genom att ha en vän hålla lådan uppåt. Om du gör detta ensam, sedan placera lådan på golvet och stödja toppen av skugga box med hjälp av tillgängliga timmer som ligger nära till hands. Detta bör vara tillräckligt stor för att hålla upp toppfliken när gångjärnet är borttagen. Ta av den del som är förbunden med den övre fliken först, att skruva loss några skruvar. Om gångjärn har rostat, kan du behöva använda en del rost bort vätska på gångjärnet först.

Steg 2 – Ta bort den gamla Gångjärn

När du har bort gångjärnen från den övre fliken, skruva gångjärnet från botten och kasta den gamla delen. Du kan nu ersätta gångjärnet med en ny. Skruva detta i toppen av skugga box först, med hjälp av märken från den gamla gångjärn som en guide till din position. Har din vän håller toppen uppåt i 90 graders vinkel eller stötta upp med timmer. Rikta toppen och botten av din box så nära som möjligt och sedan skruva på plats. Du bör använda en skruv på varje gångjärn för att börja och sedan lägga till skruvarna när lådan är korrekt inställd.

Steg 3 – Ersätt Gångjärn

När du har placerat gångjärnet tillbaka till skuggan rutan, kan du sedan reparera eventuella delar som tidigare skadats, och ersätta dem vid behov. Använd en klämma för att hålla gångjärnet på plats medan du gör detta, för att hålla lådan på plats.

Steg 4 – Efterbehandling