hur man byter en toalett avlopp

Byta en toalett avlopp kan vara en grundläggande del av en toalett ersättning, särskilt om inredning och inventarier är mycket gamla eller skämda. Detta kan säkert vara fallet i rörledningar som är mycket gamla eller äventyras av någon anledning. Mest består av PVC-rör, en mycket hård form av plast som används i rörledningar, och har varit under många år. Det är emellertid inte oförstörbara och kräver ersättning för en mängd olika skäl, vissa omlokaliserar placeringen av toaletten och använder en offset avlopp, eller så kan den skadas vid avlägsnande av toaletten. Här hittar du information du behöver under projektets gång.

Starta genom att ta bort toaletten. Stäng av vattentillförseln och koppla bort slangen från tanken. Spola toaletten att avlägsna så mycket vatten från tanken och avföring som möjligt. Använd en kolv för att störta det kvarvarande vattnet från avföring. Lossa och ta bort muttrarna som håller fast tanken till pallen och lyft bort tanken. Lägg försiktigt tanken på en handduk eller filt. Därefter lossa och ta bort muttrarna för förankringsbultarna som håller pallen på golvet. Lyft pallen bort bultarna och placera den på en filt också. Ta bort vaxet ringen. Detta bör utsätta dräneringsrören.

Steg 1 – Ta bort toaletten

Börja med att försöka ta bort den befintliga avloppet genom att försiktigt vrida den medurs. Om PVC lim är gamla, kan dränerings kunna roteras och dras ut. Om du inte kan ta bort avloppet detta sätt undersöka avloppet att identifiera var beslagen är. Du bör försöka att inte skada lederna, eftersom detta kommer att leda till ännu mer PVC ersätts. Om inte, använd kapskivan med dremmel att skära runt den skadade eller slitna delen av PVC, och ta bort den del av PVC.

Steg 2 – Ta bort den befintliga Drain

När den gamla avloppet tas bort, torr montera den nya avloppet för att säkerställa att alla komponenter inte behöver ytterligare modifiering för att installera om toaletten. Om det behövs, byt ut ytterligare PVC beslag tills önskad vinkel och höjd avloppet uppnås. När säker på passform, tillämpa lila PVC lim på alla insättningar på PVC och gör dina anslutningar.

Steg 3 – Installera nya Drain

Installera den nya vax ringen. Installera toaletten i omvänd ordning att den togs bort. Dra inte åt muttrarna på pall eller tank eftersom det kan leda till att porslinet att spricka, vilket kommer att kräva ersättning av avföring, tank eller båda. Anslut vattentillförseln, och se till att använda rörmokare tejp för att säkerställa en vattentät försegling. När allt är återansluts, stänga av vattnet på och observera genom flera spolningar att se till att det inte finns några läckor.

Steg 4 – Installera toaletten