hur man byter en toalett dräneringsrör del 1

Byta toalett avloppsröret i badrummet kan vara lite av en knepig jobb. För att korrekt passa röret, måste du gå in i väggen bakom toaletten eller ens under marken för att hitta slutet av avloppet. Detta kan vara en ganska otäck arbete, och kan människor föredrar att kalla sina rörmokare snarare än att riskera att bli smutsig, våt eller utsätts för buggar och ohyra. Om du vill utföra denna uppgift för dig, då du kommer att behöva några grundläggande hem förbättring verktyg. I del 1 av denna guide lär du dig hur du tar bort toaletten och toaletten fläns, skär bort väggen och golvet runt toaletten avloppet och sedan ta upp garderoben böja.

Innan du kan fortsätta med att ta bort toaletten, måste du stänga av vattentillförseln. Som du kommer inte bara att ta bort toaletten, men också tar upp avloppet, bör du stänga av vattentillförseln till elnätet. När elnätet har stängts av, låta vattnet rinna genom systemet en gång eller två gånger genom spolning pannan. Detta tömmer toaletten och se till att det finns en begränsad mängd vatten kvar i toalettsystemet.

Steg 1 – Stäng av vattnet

Nästa steg är att ta av toaletten. Du måste börja med att ta bort skruvarna som håller den i golvet. Använd din nyckel för att lossa muttern, och sedan dra ut bulten delen. Placera dessa i ett säkert område, eftersom du kommer att behöva sätta dem på plats när du är klar. Se till att du har tagit bort alla bultar, och sedan skruva röret på baksidan av toaletten. Lyft upp på toaletten i ett stycke, och placera den på en säker plats.

Steg 2 – Ta bort toaletten

Nästa steg är toaletten fläns. Detta bör exponeras när du lyfter upp toaletten. Flänsen kommer att hållas i golvet med ett antal däck skruvar. Ta bort dessa med en skruvmejsel, och sedan ta bort flänsen. Du kanske upptäcker att du har en förskjuten fläns, vilket kommer att orsaka komplikationer när du kommer till montering av ny toalett dräneringsröret.

Steg 3 – Ta bort fläns

Nästa steg är att skära bort den golv runt dräneringsröret. Du kommer att behöva ta upp så lite golv som du kan mange. Använd en såg för att skära bort de delar av golvet som du behöver ta bort, tills du kan tydligt se undersidan av golvet, och ta bort så mycket av den närliggande väggen som du vill.

Steg 4 – Skär ner golvet

Nå inuti röret för att känna ett rör med en böjd krök på slutet. Detta är garderoben böja. Du kanske kan skruva åt muttrarna för att frigöra böja, eller så kan du behöva kapa röret för att avskilja kurvan och ta bort den.

Steg 5 – Ta bort Closet Bend