hur man byter en vatten värmeelement

Om du har bott i ditt hem 10 år eller mer, kan du ha funnit att en vatten värmeelement har en begränsad livslängd. När den misslyckas, så gör din tillgång till varmt vatten. Du kanske tror hela varmvattenberedaren måste bytas ut, men i själva verket andra komponenter i vattentanken kan fortfarande fungera normalt. För att ersätta ett värmeelement, följer de sju stegen nedan.

Innan vi går till bekostnad och besvär för att ersätta en vatten värmeelement, kontrollera om värmeproblem kan spåras till en utlöst effektbrytare. En brytare skyddar både elementet och termostat, så kontrollera att se om en utlöst brytare kan vara ditt problem.

Steg 1 – Kontrollera om Utlöst Circuit

Innan borttagning av defekta vatten värmeelement, stänga din makt på din breaker låda. Också stänga av vattenventil som matar vatten i värmaren.

Steg 2 – avstängning elkraft och vatten

Om du har dubbla värmeelement och toppelementet är defekt, måste du tömma endast vattnet uppifrån vattentanken. För att ersätta den nedre vattenuppvärmningselementet, måste du tömma hela tanken. Fäst ena änden av en trädgårdsslang. Ta den andra änden av slangen utomhus och sedan öppna ventilen för att tömma ut vattnet.

Steg 3 – Töm enheten

Du kan undvika att tömma vattenvärmaren om du arbetar tillräckligt snabbt. Stäng först isoleringsventilerna du hittar på toppen av varmvattenberedaren. Även om du tar bort det gamla elementet och fästa den nya, kommer du att se en liten mängd vatten rinner av. Om du inte är säker på att göra detta med hastighet, kommer du att vara bättre att bara tömma vattnet innan du ändrar elementet.

Steg 4 – lossa de elektriska ledningarna

För att koppla bort värmarens elektriska anslutningar, ta bort panelen locket och koppla de elektriska ledningarna. Om de är anslutna till skruvplint, lossa skruvarna och dra kabeln fri. Om kablarna är anslutna med tråd nötter, skruva muttrarna.

Steg 5 – Ta bort vattenuppvärmningselementet

Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller vattnet värmeelement på plats. Ta sedan bort den defekta delen. Om du har svårt att se elementets trådanslutningar eller fästa bultar, kan du behöva använda din arbetsbelysning.

Steg 6 – Installera din nya varmvattenberedare Element

Steg 7 – Finish

Sätt din nytt element på plats. Fäst den genom att skruva in skruvarna du tog bort. Anslut elledningar och sätta tillbaka panelen.

Med din nya värmeelement ansluten kan du nu återställa elkraft och öppna vattenventiler du hade stängt. Din vattentank kommer att börja fylla och vattnet börjar uppvärmning. I cirka 30 minuter, bör du ha varmt vatten.