hur man byter ett badkar drain fläns

Om vatten läcker runt utsidan av avloppet i badkar, måste du byta och återförsluta avtappnings flänsen. Det är lätt att göra, och kräver endast ett specialverktyg, ett badkar avlopp nyckel.

Dränerings fläns är vanligtvis dold av ett omslag som fungerar både som en sil och en prydnadsstycke för att dölja avlopps. Det hålls på plats med en enda skruv. Ta bort skruven och lyft locket ur vägen.

Steg 1 – Ta bort avloppsgaller

Badkaret skon sitter i avtappningshålet av badkaret och ansluter den till dräneringsledningen. Flänsen är en del av showen som sitter ovanför hålet och överlappar kanterna för att stänga ute vatten. För att ersätta ett badkar drain fläns framgångsrikt, behöver badkaret skon först tas bort. Detta steg använder ett badkar nyckel, som ser ut ungefär så slottet på ett schackbräde. Ställ i skon, så att tänderna tag på tvärstyckena i avloppet. Vrid badkaret nyckeln moturs. Dra badkaret sko ut ur hålet som det blir skruvas.

Steg 2 – Ta bort Tub Shoe

Den rörmokare kitt spelar en viktig roll i det här steget. Sprid rörmokare kitt under kanten av flänsen. Låt den fyller hela undersidan av badkaret skon. Placera badkaret skon i hålet och skruva fast den med badkaret skiftnyckel i en medurs riktning. Spacklet kommer trycka ihop ut ur gapet som du dra åt den. Detta tätar flänsen till badkaret. Avlägsna överflödigt kitt.

Steg 3 – Täta nya Drain fläns

Skruva tillbaka locket på avloppet. Kontrollera badkaret avloppet proppen genom att fylla badkaret halvfull med vatten. Titta kanterna på den byggs fläns för bubblor. Nu ska hålla vattnet och badkaret ska rinna endast när du släpper proppen.

Steg 4 – Montera locket och kontrollera proppen

Mark Vander Sande, professionell rörmokare, bidragit till denna artikel.