hur man byter ett duschmunstycke

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Vi älskar känslan av en trevlig varm dusch. Med det varma vattnet rinnande över våra kroppar är något lugnande och uppfriskande samtidigt. Men allt det vatten som kommer ur våra dusch innebär miljarder liter vatten bokstavligen gå ner i avloppet. Och tänk om det faktum att allt vatten måste värmas innan det kom till din dusch. Kanske är det dags att överväga att ta ut din gamla dusch och ersätta den med en ny lågt flöde duschmunstycke,. Nu, vi minns alla de ursprungliga låga flöden dusch som inte gjorde något mer än begränsa vattenflödet, vilket resulterar en dusch där du var tvungen att köra runt för att bli blöt. Men dagens låga flöden duschmunstycken har gjorts om och omarbetade för att göra saker som kontroll droppstorlek och blanda vatten med luft. Så medan de spara vatten och energi, har de en känsla av en gammal fullflödesduschmunstycke,. Som en extra bonus, är allt detta duschteknik billigt. Du kan få ett lågt flöde dusch för mindre än $ 10, och även en dyr bör inte kosta mer $ 100. Om du kan spara $ 8 eller $ 10 per månad på vatten och värmeräkningen, efter ungefär ett år, du är framme.

Steg 1 – Ta bort den gamla dusch

Så, hur du går om att byta ut din gamla dusch med en ny energieffektiv en? Det är lätt. Bara skruva den gamla huvudet från vattenförsörjningen. För att göra detta, först kontrollera på undersidan av duschhuvudet för alla små skruvar och ta bort dem (om det finns någon). De flesta duschmunstycken kan faktiskt skruvas för hand, men om det inte rör sig, använder en Crescent skiftnyckel eller ett par Vise grepp och skruva upp den. Vänd långsamt och hålla vattenledningen medan du skruva shower – du vill inte ge det en plötslig ryck och bryta matningsröret.

Steg 2 – Installera nya dusch

Din nya Dusch kommer bara skruva tillbaka på samma sätt. Men innan du installerar nya dusch, lägga en del PTFE band eller rör knark på trådarna i vattenledningen. Detta kommer att se till att du inte får några irriterande droppar från den nya dusch, TIPS. Om du behöver använda en skiftnyckel i dusch, först täcka käftar nyckel med maskeringstejp så att du inte kommer att fördärva ytan på shower,. det är så enkelt är det. Du kan göra din del för att hjälpa miljön på fortfarande njuta av den stora känslan av en gammal tid dusch.