hur man byter skjutbara glasmedicinskåpdörrar

Alla som har en glasmedicinskåpet kommer att veta att de lider massor av missbruk under åren. Vi är ständigt lämnar fingeravtryck på dem, andas på dem, stänk dem och rengöra dem. Förr eller senare, kommer de att visa tecken på slitage. Efter år av användning, kommer glaset också visar tecken på ålder. När det börjar bli dags att byta ut dem, är det viktigt att noggrant ta bort dem och installera en ny ersättare.

Varje skåp har olika egenskaper och stilar, beroende på var den gjordes. Vissa kommer att ha skruvas på fascias och andra kommer att ha remsor eller spår som behöver ta bort för att få tillgång glasdörrar och ta ut dem. Om badrumsskåp har en löstagbar remsa, måste det tas bort. Du kan använda en platt skruvmejsel för att kila fast under remsan och bända loss den. Var noga med att inte fästa remsan eller orsaka skador på delar som behöver att fästa tillbaka till skåpet. Om ditt badrum skåpdörrar är säkrade med en fastskruvad på band, skruva av det för att få tillträde.

Steg 1 – Ta bort

När du har tagit bort anläggningen remsan försiktigt lyfta glasdörrarna ur spåren. De är utformade för att falla i sina spår, så du kanske måste antingen lyfta dem lite eller luta dem för att få dem att flytta ut ur spåren. Placera dem försiktigt ned någonstans säker när du ersätta dem med nya bitar.

Steg 2 – The Old Doors

Innan du roa tanken på att poppar de nya glasdörrar tillbaka in i skåpet, rengör den ordentligt. Dammsug spåren och se till att de är ordentligt fritt från skräp. Småsaker, som rakblads mössor och små tabletter kan lossna och komma in i spåren, vilket gör att dörrarna till antingen stick- eller flytta trögt.

Steg 3 – Rengöring

Mät gamla dörrar innan du köper ersättnings, speglade, dörrar för ditt skåp. Gör dem alltför liten kommer att orsaka dem att inte hålla i spåren och de kommer att luta framåt och falla ut. För hårt och du har ett liknande problem med att kunna flytta dem alls, så mäta dem exakt.

Steg 4 – Nya dörrar

Om ny dörr passar ordentligt, kan du installera det genom att lösa det på plats noggrant innan du testar glidrörelse. Det bör vara oavbruten och smidig. Om det fungerar, glida i den andra dörren. Återigen, testa den för rörelse. När du är klar, sätt tillbaka bandet eller fascia som lossnade skåpet.