hur man byter t-passande för en gräsmatta sprinklerhuvud

T-kopplingen av en gräsmatta sprinklerhuvud är den bit som stig fäster. Stigaren sträcker sig uppåt och ansluter till sprinklerhuvudet självt. Om t-kopplingen har skadats, kan du ersätta det med följande steg.

Använda spaden för att gräva runt sprinklerhuvudet och ner till T-kopplingen. Göra ett hål tillräckligt bred så att den sträcker sig ut från T-kopplingen om en fot på vardera sidan. Detta kommer att göra tillräckligt med utrymme att arbeta och tillåta röret att böjas något. När du är klar, ta bort sprinklerhuvudet och utbyggnad.

Steg 1: Dig Ner till Fitting

Använd PVC fräsar att kapa röret precis till höger om T-kopplingen. Nu kapa röret på vänster sida av kopplingen, utan om en fot längre bort. Dra undan det skurna röret.

Steg 2: Ta bort skadade T-Montering

Applicera PVC primer till insidan av T-kopplingen. Tillämpa den på ändarna av matarledningen i hålet samt. Du ansluter T-kopplingen till den högra änden av matarledningen. Applicera PVC cement på insidan av den högra öppningen av t-kopplingen. Också tillämpa den på den högra änden av matarledningen. Snabbt ansluta kopplingen till matarledningen genom att sätta press och vridning. Se till toppen av T-kopplingen är rakt upp.

Steg 3: Installera den nya T-Montage

Lägga PVC primer till insidan av kopplingen. När det är torrt, applicera PVC cement endast vänster öppning och matarledningen som sträcker sig från vänster. Snabbt koppla ihop de två genom att vrida dem tillsammans.

Steg 4: Tillsätt Koppling

Med användning av måttband, räkna avståndet från den inre öppningen av T-kopplingen till den inre öppningen av kopplingen. Detta kommer att vara den mängd rör som behövs för att ansluta de två tillsammans. Med hjälp av en penna, markera detta avstånd på bit av små PVC-rör. Använd PVC fräsar att kapa röret vid markeringen.

Steg 5: Mät och kapa

Applicera PVC primer till ändarna av röret du bara klippa. Kontrollera också att PVC primer appliceras på insidan av kopplingen och T-kopplingen. När torr, kan du använda PVC cement. Du kommer att tillämpa cementen till insidan av kopplingen och t-montering, såväl som de yttre ändarna av den kapade röret. Arbeta snabbt så cementen inte torka, vrida röret i T-kopplingen. Nu flex framledningen med kopplingen uppåt. Inrikta ändarna så att röret böjs in i insidan av kopplingen. Väl inne, vrid röret så det är tätt.

Steg 6: Installera Pipe

Steg 7: läckagetester

Sätt tillbaka stig och sprinklerhuvud. Slå på sprinklern. Kontrollera anslutningarna för läckor. Om läckor syns på kopplingen eller t-montering, måste du börja om från steg 2.

Med några läckor presentera, kan du fylla igen hålet.

Steg 8: Färdigställande