hur man byter vinyl vertikala blinda stavarna

När du upptäcker att en av de vertikala blinda stavarna på din fönster behandling i behov av ersättning, kan en husägare ersätta ett mycket snabbt utan några problem. Till skillnad från de traditionella horisontella persienner, är vertikala blinda stavarna lätt avlägsnas från klippet att de vilar på.

Använda dragsko öppna vertikala blinda stavarna från en platt “stängd” position till en “öppen” position, där kanterna sticker ut från fönstret.

Steg 1: Öppna persienner

Vissa vinyl lamellgardiner har en kedja som håller dem samman neat toppen av blinda. Detta kommer att hållas på plats av en liten skruv på den första lamellen. Skruva detta och tråd genom spjälorna tills du kommer till den som behöver bytas ut.

Steg 2: Skruva Chain

Slå upp på toppen av den vertikala lamellen och du kommer att se en liten plastfliken som håller den vertikala Persiennlamell på plats. I de flesta fall kan du enkelt ta bort lamellen genom att lyfta spjäla upp och ta bort den från kroken.

Steg 3: Ta Slat från Hanger

Lyft nya lamellen på plats och plats på kroken. Trä kedjan tillbaka genom hålet och resten av stavarna i raden. Fäst skruven med skruvmejseln. Stäng och öppna mörkarna ett par gånger för att se till att den nya lamellen sitter korrekt i linje.

Steg 4: Placera ny Slat på hängare