hur man färga en trä tröskel

En trä tröskel vid entrén till ditt hem kan göra ett enormt bidrag till att förhindra drag, vattenläckage och smuts. För att stärka och göra tröskeln ser bättre en bra fläck kommer att vara mycket effektiv.

Den jämna tillämpning av god kvalitet bets börjar med att förbereda ytan. Din tröskel bör göras av ljud trä utan fläckar som knutar eller sprickor. En finkornig lövträ som Ek är den bästa trä att använda. Placera tröskeln i läge och se till att dörren inte kommer i kontakt med den.

Steg -1 Kontrollera Threshold

Använd ett medium papperskvalitet sand för att jämna ner alla sidor tröskel trä. Var särskilt uppmärksam på ändarna. Avsluta beredningen med en mycket fin glas papper. Tröskeln ska känna satin slät vid beröring.

Steg 2- förbereda ytan

Med hjälp av en liten pensel tillämpa fläcken jämnt och inte alltför tätt. Försök inte att göra basen och eftersom tröskeln träet måste torka. Ändarna på tröskeln kommer att absorbera fläcken mycket snabbt.

Steg 3- Applicera Stain

Använd en fin glas papper för att jämna ner de färgade ytor. Du kommer att upptäcka att många fibrer har stigit och ytan kommer inte längre att vara jämn.

Steg 4- När den första beläggningen är torr

Applicera ett andra skikt av färg. Låt fläcken torka och gnid ner med fina glas papper. Applicera tredje och sista lagret av fläck.

Steg -5- Applicera Stain

Fläckar är inte tätningsmedel så du behöver för att skydda träet tröskel mot vatten. Använd en god kvalitet tätningsmedel och tillämpa den i åtminstone två fina rockar. Var särskilt uppmärksam på ändarna av tröskeln. Ändarna är sårbara för vatten om inte ordentligt tätade.

Steg -6- Täta Threshold

Steg -7- Täta basen av tröskeln

Det är inte viktigt att basen av tröskeln bör färgas. Det måste tätas dock. Applicera tätningsmedlet i åtminstone två skikt och gnugga ned mellan skikten med fina glaspapper.

Om golvet till vilken tröskeln skall fästas har en blank yta bör du sätta en blank yta på tröskeln.

En blank yta kan uppnås genom användning av ett lack. Så att du inte ändra färgen på tröskeln använder en klarlack. Applicera lacken lätt i åtminstone två skikt och låt den torka ordentligt.

Använd en bra vax polish att försegla finish. Applicera polera med en mjuk, luddfri trasa. Med en vanlig cirkelrörelse gnugga polska in tröskeln.

När tröskeln monteras på plats måste du se till att dörren fortfarande inte gör kontakt med det. Droppa lite sealer runt fästen och låt den torka naturligt.

Steg -8- Gloss eller Matt Finish

Steg -10- Tillämpning av Gloss

Steg -11- Täta Gloss