hur man försegla ett epoxigolv

För att förhindra avskalning av toppen av din nya epoxy golv, måste du försegla det. Andra orsaker till att täta en epoxigolv inkluderar förhindra färgförändring och minska glidning. Följ tipsen nedan för att försegla din epoxy golv för att göra det säkrare och hjälpa den håller längre.

Var noga med din epoxigolv har torkat och härdat ordentligt innan förslutning den med ett skyddande täckskikt. Detta gör det möjligt för dig att identifiera eventuella problem med fukt läckage eller alkalinitet innan de inträffar. Du kommer inte att kunna rätta till dessa frågor när du har förseglat golvet.

Steg 1: Vänta 48 timmar efter applicering din Floor

Om epoxigolv kommer att få en hel del solljus, se till att köpa en polyuretantätning som har UV-skyddande tillsatser. För en epoxi golvet i ett garage, där olika material såsom vatten, olja och transmissionsolja, tillsammans med andra smörjmedel, kommer att hamna på golvet, får en tung halkfri tillsats att blanda med golvet tätningsmedel.

Steg 2: köpa de bästa Tätningsmedel och halkfri tillsats

Om du har lagt din epoxy golv i värmen på sommaren, vänta till kvällen ett par dagar senare för att tillämpa den övre skyddande skikt. Golvytan kommer att vara svalare och betongen kommer att ha vissa smärre kontraktion, så att överkanten skyddande skikt kommer att gå där det ska tillämpas.

Steg 3: Applicera tätningsmedel i kväll

Följ tillverkare anvisningar för båda produkterna för att blanda dem på ett effektivt sätt för bästa tätnings- och anti-glidnings resultat.

Steg 4: Mät och Blanda Tätningsmedel och icke-Slip Additive

Starta vid det bortersta hörnet från avfart dörröppning eller garageporten. Häll en cirkel av skyddande tätningsmedel ca 24 inches över. Använda långskaftad rullen för att sprida tätningsmedlet ut jämnt och i ett tunt skikt. Du kan lägga till ett andra skikt efter det första har torkat, så arbeta snabbt för att sätta på det första skiktet. Dessa tätningsmedel lösningsmedelsbaserade så att de har en hög nivå av flyktiga ångor. Se till att du arbetar i en väl ventilerad plats och bära skyddsglasögon att hålla ögonen från vattning. Om du lägger tätningsmedel på en epoxi golvet inne i huset, öppna alla de närmaste dörrar och fönster för att förbättra ventilationen, och bära en målare andningsmask. Kör två elektriska fläktar, en inuti och en utanför rummet för att skapa en luftström som kan bidra till att skingra röken. Applicera den andra beläggningen 24 timmar efter den första beläggningen på samma sätt. Golvet kommer att kunna ta tung trafik, såsom ett fordon, är 7 dagar efter den sista toppbeläggning av skyddande tätningsmedel sätts.

Steg 5: Applicera Skydds Sealant till golvet

När tätningstäckskiktet har torkat, behålla sina goda utseende genom att städa upp alla smörjmedel eller andra spill omedelbart. Hålla temperaturen hos området ovanför 60 grader F (15 C) så mycket som möjligt.

Steg 6: Bibehåll Tätningsmedel Coating