hur man kakel ett utekök

Lägga till en utekök till ditt hem kan ge dig ett stort utrymme för att underhålla gästerna och det kommer att höja värdet på ditt hus. Många människor som installerar en utekök kommer att sätta kakel på golvet i utrymmet. Här är grunderna i hur man kakel ett utekök.

Använd ett måttband för att få storleken på utomhus köket utrymme som du planerar att kakel. Multiplicera längden och bredden tillsammans för att få ytor i rummet. Tillsätt 10% till den siffran så att du kommer att ha tillräckligt för nedskärningar och avfall.

Steg 1 – Mät Area

När du köper kakel för ditt projekt, du vill vara säker på att du får rätt typ. Du kan inte installera keramiska plattor utanför om du bor i ett område som blir kallt när som helst under året. Om du gör det, är vatten kommer att dra ner i kakel och det kommer att bryta när temperaturen når fryspunkten. Om så är fallet, kommer du troligen vill köpa porslin eller någon annan typ av kakel som är avsedd för utomhusbruk jobb.

Steg 2 – Korrekt Tile

Använd ett måttband för att räkna ut i mitten av utekök från båda riktningarna. Ta sedan en krita linje och knäppa den i mitten av rummet i båda riktningarna.

Steg 3 – Märkning Floor

Nu när du vet var mitten av rummet är, du kommer att vilja börja om kakel där. Ta din murslev och sprida ut lite thinset i ett av hörnen på krita linjer som du just gjorde.

Steg 4 – Sprid THINSet

Försiktigt lägga en bricka i den thinset. Tryck på den ordentligt så att det inte finns några luftfickor mellan kakel och limmet. Sedan satte en bricka spacer i varje hörn av plattan. Du kan sedan lägga en annan platta rätt upp mot kakel distanser. Fortsätt att installera kakel så tills du kommer till kanten av utekök.

Steg 5 – Lägg Tile

Mäta storleken på den bricka som du behöver och sedan markera baksidan av en ruta för att skära. Använd en våt såg att göra en exakt snitt på brickan.

Steg 6 – nedskärningar

Steg 7 – Torr

Efter alla kakel har installerats, kommer du vill låta det torka i ungefär en dag. Den thinset är ungefär som betong och den behöver gott om tid för att härda.

Du kommer att behöva börja fogning kakel. Använd en spackel för att tillämpa injekteringsbruk på lederna. Se till att du har alla i lederna full av fogmassa. Du kommer att behöva för att rengöra injekteringsbruk bort av kakel. Med hjälp av en hink och svamp, rengör injekteringsbruk off toppar brickor. Detta kommer också att hjälpa dig utjämna fogarna. Låt injekteringsbruk torka över natten innan du går på golvet.

Steg 8 – injekteringsbruk