hur man reupholster en knä stol

Du kan enkelt reupholster din slitna knä stol utan att behöva ta det till en professionell. Möbler reupholstering är ett snabbt och billigt sätt att omskrivningen en slitna möbler objekt och därmed ger det en fantastisk look. Knä stolar görs vanligen med tygklädd fyllning för sätet, ryggstödet och knä sätena. Följande är de steg som hjälper dig att utföra tapetsering själv.

Vad du behöver för projektet

Steg 1: Beredningar

Det är nödvändigt att reparera eventuella skador på knä stolen innan tapetsering den. För dessa stolar med strukturella skador som inte kan repareras, skulle det vara bättre att spara tid och ansträngning genom att köpa en ny stol i stället.

Steg 2: Att välja tyget

Att välja den perfekta tyget till reupholster knästående stol du behöver en vision av hur knä stol ska se efter processen är klar. Tyget bör väljas baserat på dess mönster, konsistens och färg. Dessa bör helst matchas av inredningen i rummet där stolen används.

Du kan söka efter den exakta tyg som används i den ursprungliga knästående stol eller ändra den till din smak, kommer det att finnas ett brett utbud som finns i din lokala butik. Bästa plockningen i kvalitetsmöbeltyger bör vara någon blandning av bomull som har en tät väv, känns stabil, icke-stel och utan kör färger. Moderna möbeltyger är hållbara och smutsavvisande.

Steg 3: att få jobbet gjort

Börja med att ta bort alla klädsel nubb och klammer används i knästående stolen. Detta bör göras med hjälp av din par nål-tång. Försiktigt bort det gamla tyget utan att riva sönder den och sedan slå till. Därefter lägger ut de gamla tygstycken på din nya tyget och klipp ut nya bitar. Även om nya tygerna ska matcha mallar lämnar två eller tre extra inches runt. Nu är det dags att placera din stoppning skum eller vadd på bitar av tyget.

Mer stoppning behövs på knä säten, sitsen och ryggstödet i den ordningen. När batting har jämnt på tyget fästa det försiktigt på respektive del av din knäböj stol och häfta med pistol eller lägga fram det med klubban.

Se till att du please tyget väl in i ramen sidorna och dra den genom till baksidan eller från undersidan. Tyget ska fästas på de fyra sidorna innan du häfta det till träram. Vare sig det är för ryggstöd, sits eller knä platser se till att du sprider tyget att passa smidigt och utan att vika.

Reupholstering förnyar livet på din gamla knä stol. Jämfört med kostnaden för att ersätta stolen, är reupholstering definitivt billigare. Om jobbet är gjort bra, kommer du att ha skapat en knä stol släktklenod att pågå ett par generationer.