hur man rostar bevis ditt järnstaket

Ett järnstaket kan vara ett säkert och säkert sätt att avskräcka inkräktare och oönskade stadsdel husdjur från att komma in din gård. Det kan också lägga klass till din gård. Det kan dock vara mycket ful och kan förringa skönheten i ditt hem om det blir rostiga, som järn lätt kan göra. För att förhindra att din staket från rost behöver du specialverktyg, material och instruktioner som de du hittar nedan. Du behöver inte bara för att förhindra framtida rost, men kommer att behöva ta bort befintliga rost. Smuts, skräp, och rost som har samlat på ett järnstaket yta kommer att allvarligt störa någon behandling för framtida rostskydds, såvida det inte tas bort.

Innan beslut fattas om en rostskyddsbehandling för järnstaket, måste du bestämma mängden rost och smuts som för närvarande finns på staket. Om ditt stängsel är äldre och om du bor i ett område med hög luftfuktighet, salthaltig luft, eller frekvent regn eller snö, kommer ditt stängsel sannolikt har rostfläckar. Undersök hela staketet, Om du hittar tung rostar såsom flagning, planerar att använda verktyg och utrustning som kommer att behövas för att ta bort rost.

Steg 1 – bedöma din Fence skick

För rost som fjällning och lös, använder en färgskrapa eller skiva slipmaskin med en grov kvalitet av sandpapper för att avlägsna tyngre rost. När du tar bort denna rost, se till att bära en ansiktsmask och skyddsglasögon eller skyddsglasögon.

Steg 2 – Ta bort Heavy Rust

För att ta bort rost som har bildats på staket yta men har inte börjat flingor, använd en 120-160 grit sandpapper och slipa bort så mycket rost som möjligt. En valfri metod för att avlägsna mediet för ljus rost är att använda en styv metallborste. När du har tagit bort så mycket rost som möjligt med penseln och sandpapper, tillämpa en kommersiell rost renare genom att doppa din stålborste i rost renare, sedan arbeta renare i stängslet yta, med cirkulära rörelser hos borsten.

Steg 3 – Ta Medium eller ljus Rust

Använd en trädgårdsslang för att skölja bort lös rost, smuts och rost renare. Inspektera ytan för kvarvarande rost skräp och smuts. Om det behövs, upprepa steg 2 och 3 för att ta bort kvarvarande skräp. Absorbera överflödigt sköljvatten från stängslet ytan genom att torka med en ren, torr trasa. Låt ytan torka, sedan använda en dyna av fin stålull att polera och återställa den naturliga looken av järnet.

Steg 4 – Avsluta rengöringen

Undersök stängslet ytan för att lokalisera bara metallytor. Vid dessa fläckar tillämpa en rosttrögt primer. Applicera en beläggning av rosttrögt sealer eller färg.

Steg 5 – Tillämpa Rust Proof Coating

Vissa kommersiella rengöringsmedel tränger rost, dehydratisering av rost och reformera den till en fast när den initiala skiktet appliceras. En andra applikation skapar en beläggning som förhindrar fukt och luft från rostande metallen. Några av dessa behandlingar kan appliceras direkt på en rostig yta. Kontrollera med tillverkar riktningar innan de köper eller använder dessa produkter.

Steg 6 – Extra Allt-i-ett Cleaners