hur man roterar däck själv

Om du är intresserad av att få ut mesta möjliga av dina däck, är däckrotation en viktig sak att tänka på. Dina däck kommer att bäras ut på olika sätt beroende på var de befinner sig, och för att förhindra dem från att bära ut för snabbt, är det viktigt att rotera dem. Lyckligtvis är detta ett förfarande som, om du är förberedd och veta vad du gör, kan du göra lätt i ditt eget garage. Om du är osäker på hur man bäst rotera dina däck, vad som följer bör hjälpa.

Först får all din utrustning tillsammans. Om reservdäck är inte avsedd för långtidsbehandling, lämna det där det är. Annars ta reservdäck av stammen.

Steg 1 – Förberedelser

Välj ett hjul och ta bort navkapsel. Nästa, använd din däck järn för att lossa muttrarna. Ta inte bort dem, men ge dem några vändningar tills de blir lätt.

Steg 2 – Konfigurera

Efter att ställa in domkraften under ett hjul, och veva upp tills det stiger röra ramen för din bil. Se till att det är säkert att fortsätta veva tills hjulet är tillräckligt långt från marken för att arbeta på.

Steg 3 – Ta bort Däck

När detta är gjort, upprepa processen för dina andra hjul.

Steg 4 – Roterande

Nu kan du ta bort hjulen. Börja på höger sida, och använda dina däck järn för att helt ta bort lug nötter och ta bort hjulet och ställa ner platt. Ta bort båda hjulen, och hålla dem nära där du fick dem, eftersom du måste hålla reda på vilken som är vilken.

Steg 5 – Färdigställande

Det är där reserv kommer in. Skjut reservdäck på var din bakdäck brukade vara, och rada upp hålen för bultarna. Använd muttrarna och dra åt dem för ett par varv för hand, sedan avsluta dem med däcket järn. Dra inte åt dem så hårt du kan ännu, kommer det senare.

Om du inte har en fungerande reservdäck, eller din reservdäck är inte avsedd att användas som något annat än en nödsituation halvvägs åtgärd för att få dig hem, hoppa över denna del. Istället bara flytta framdäcket på baksidan, och ryggen däck på framsidan.

Nu utför det här steget igen, med hjälp av vad som var din bakdäck att bli din nya framdäck.

Slutligen, upprepa steg 3 och 4 för dina däck på vänster sida. Men i stället för att ta in den reservdäck, helt enkelt växla mellan dem – bak blir front, och fram blir bak.

Slutligen, vev uttaget hela vägen ner tills det inte ens röra din bil, för alla fyra knektar. Nu kan du använda din däck järn för att fästa muttrarna så hårt det går. Lagra din “nya” reservdäck och städa upp.

Tack vare era ansträngningar kommer dina hårdare arbetsframdäck nu vara på en plats där de kommer att bära långsammare, och dina nyare, mindre slitna bakdäcken slits snabbare.