hur man stänger av en gasledning

Om du upplever problem med din gasledningen, och skulle föredra att stänga av den medan du väntar på råd, då du kan titta på gasledningar ansluter till ditt hem, och undrar vilken av dem är den rätta för att stänga av. Många människor känner att om folk stänger av sina gasleveranser på egen hand, då borde de åtminstone veta vilken ventil är den rätta. Om du upplever en svag lukt av gas, höra det läcka, eller kan se mycket synliga skador, så ska du följa dessa få enkla steg för att hjälpa dig stänga din gas.

Om du är husägare, bör du redan vet var gasmätaren för ditt hem kan hittas. Du bör ta hand om din mätare, och det inkluderar att hålla den ren, och hindra det från att bli överväldigade av buskar och gräs. Se till att mätaren är lätt att nå från huset eftersom du inte vill vara kämpar för att nå det medan gas läcker omkring dig.

Steg 1 – Var förberedd

Även om det, titta på mätaren och rör. Från en amatör synvinkel verkar det mycket komplicerat, och de flesta människor har ingen aning om vad de ser eller hur man ligger ventilen. I de flesta fall är ventilen inte på mätaren, men är nära, faktiskt ligger på ett annat rör. Det ser snarare ut som röret har två armar, en på vardera sidan av en kropp. Avstängningsventilen som du behöver är vanligen strax efter röret kommer upp ur marken, och innan rören når tryckregulator. Titta runt området, och du är säker på att hitta den.

Steg 2 – Undersök mätaren

I det vanliga situationen kommer avstängningsventilen finns i läge “på”. Ventilratten på sidan kommer att uppradade med röret, som bildar en bar som körs i samma riktning som röret där det sitter. Kontrollera att detta är fallet, och sedan fortsätta. Ta ratten i klorna på din nyckel eller tång, och vrid till höger. Du bör finna att ratten rör sig med lätthet, och snart bildar en rak stång som kör från vänster till höger. Dra inte baren för hårt, eftersom du kan knäppa den och förlora kontrollen över ventilen.

Steg 3 – Stäng av Valve

Turn du har utfört på gasventilen är bara en kvarts varv, och detta bör vara tillräckligt för att stoppa gasen från att strömma in i ditt hem. Inte frestas att flytta ratten längre, eftersom detta kvarts varv är tillräckligt för dina syften. Det är viktigt att inte flytta ratten för mycket när du vrider det eftersom du kan hamna återuppta gasledningen. Strävar efter att vara vinkelrätt mot röret, och som kommer att stänga av gasen.

Steg 4 – Endast ett kvarts varv, det är det