hur man testar kompost för mognad

Bortsett från att köpa en testutrustning, lära sig att testa kompost för mognad är lätt. Trädgård kompostering samlar avfall från trädgården eller kök och låta det sönderdelas att använda som gödningsmedel. Kompost måste mogna innan den är klar att använda. Omogen kompost kommer att döda dina växter, eftersom det kommer att suga bort värdefulla syre att rötterna behöver. Du kan göra din egen test med några enkla leveranser.

Dela upp behållare i två uppsättningar av sex. Märk första sex behållare med datum du planerar att börja testet ordet CONTROL, och numrera dem i följd från ett till sex. Märk andra sex containrar på samma sätt, men i stället för ordet kontroll, använd kompost.

Steg 1-Märk din behållare

Fyll sex behållare som du märkta som CONTROL med planteringsjord och fylla sex containrar du märkt COMPOST med din kompost prov.

Steg 2-få smutsar ner

Växt 6 frön i varje behållare och vatten dem. Placera behållarna i olika platser om ditt rum eller barnkammare.

Steg 3-Plantera dina frön och placera din behållare

Under de kommande sju dagarna, vatten varje behållare för att bibehålla fukt.

Steg 4-vatten och vänta

Efter den sjunde dagen, räkna och registrera antalet frön som grott i varje kopp. Sätt dessa siffror i ett diagram.

Steg 5 Räkna grott Frön

För kontrollgruppen, dividera antalet grodda frön i en behållare av det totala antalet frön som används i alla 6 containrar och multiplicera den siffran med 100. Detta nummer kommer att ge dig Grobarhetsprocenten. Upprepa för alla sex containrar. Upprepa sedan hela processen för kompostgruppen.

Steg 6-Gör Math

Steg 7-jämföra dina resultat

Om grobarheten i kompost gruppen är signifikant lägre än kontrollgruppen, är din kompost omogen. Om grobarheten är lika med kontrollgruppen, då din kompost är klar att användas som gödningsmedel.

Upprepa denna process igen efter komposten har åldrats ytterligare 21 dagar om din kompost är omogen. Om du inte vill använda någon matematik, det finns två enklare sätt att testa för förfall

Få två krukor och sätta prover av kompost i varje kruka. Växt fem till sju Rädisfrö i varje kruka. Om tre fjärdedelar av fröna gror, då din kompost är mogen.

Få en handfull kompost från mitten av komposthögen och dämpa den. Placera den i en plastpåse och försegla. Hålla påsen under sju dagar vid rumstemperatur. Öppna påsen och lukta på innehållet. Om komposten luktar trevlig och har en jordnära lukt, då komposten är mogen.

Testa din kompost kommer att säkerställa kvalitet gödningsmedel och en friskare trädgård.

Test One

Test två