hur man tysta en pipig golv

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Vissa människor tror att några gnisslar i golvet ger en hem karaktär, till andra gnissel är en stor smärta i nacken. Om du håller med folk som tror golv bara inte bör göra några ljud, kan du vara i tur. Så länge du har tillgång till undersidan av det pipiga golv, kan du antagligen fixa din pipa. Tyvärr men om du har avslutat tak under din pipiga golv, är dina chanser att kunna åtgärda det utan att ta på ett stort projekt hit och miss.

Vad orsakar pipiga golv?

Låt oss börja arbeta uppifrån på ett trägolv. Om du inte kan komma till undersidan av golvet (din pipa är på andra våningen eller bottenvåningen men med en färdig källare tak nedan), måste du arbeta din magi från toppen.

Vad om mattan?

För små gnissel – där det är sannolikt brädorna själva gnugga mot varandra, kan du kanske att eliminera bullret genom enkel smörj mellan brädorna. Vanlig gammal talk spridas längs sömmen där skivorna gnugga mot varandra kan vara allt du behöver. Bara sprida lite talk längs sömmen och sedan steg i styrelserna några gånger för att arbeta pulvret ner i sömmen kanske vara tillräckligt för att tysta bullret.

Om du har tillgång underifrån

Ett alternativt smörjmedel (men en som är potentiellt mycket stökigare) är pulveriserad grafit (INTE flytande grafit du använder för att smörja lås). Återigen, sprida grafitpulver längs sömmen, täck den med en trasa eller pappershandduk och steg i styrelserna några gånger för att arbeta grafiten ner i sömmen. Förhoppningsvis kommer att fixa din pipa och du kan bara suga upp resten och glömma din pipiga golv.

Ett par saker för att hjälpa fixa dina gnissel

Om inget av dessa två alternativ löser problemet, är nästa val att spika eller skruva fast brädorna mer tätt mot underlaget. Om du använder naglar göra dem 6d eller 8d golv spikar placerade minst 1/2 “från kanten och driva dem in på en vinkel. Förborra hål genom golvbrädorna (men inte genom undergolvet) något mindre sedan spiken skaftet. Detta kommer att bidra till att säkerställa att de håller samtidigt förhindra splittring av brädorna själva. Använd en spik in för att driva spikhuvudena under golvytan och fylla hålet med färgmatchad trä fyllmedel.

Du kan göra samma sak med små efterbehandling skruvar samt, (och skruvar inte håller bättre än naglar. Du måste försänka varje skruv i en räknare hål stort nog för skruvhuvudet ligga under golvytan. speciellt utformade i ett stycke försänkta borr finns eller så kan du göra detta i en tvåstegsprocess. först borra din försänkta hål och sedan borra ett mindre hål i mitten av den försänkta hål för skaftet av skruven själv. Square huvud ( Robertson) skruvar är det bästa valet för denna applikation. När dina skruvar är installerade, måste du fylla hålet med färgat trä fyllmedel för att dölja skruvhuvudet.

Det bästa alternativet är att rulla tillbaka mattan så att du har tillgång till träet under. Om detta inte är ett alternativ kan du kanske att företaget upp golvet genom spikning rakt igenom mattan. Använd en regeldetektor på golvet för att hjälpa dig att hitta de bakomliggande reglar och sedan köra spikar direkt genom mattan i reglarna.

Försök inte att göra detta med skruvar. Den vrida skruven kommer trassla in sig i mattan fibrer och du kommer förmodligen sluta med en ful bar fläck på mattan.

Om du har några tvär stärkande mellan golvbjälkar kontrollera att det ordentligt är kopplad, om någon har lossnat, sätt tillbaka den.

Ett säkert sätt att stoppa golv rörelse är att installera extra skruvar genom golvregeln upp i undergolvet. Driva skruven på en vinkel (liknande tå spikning) så det passerar genom golvregeln och upp i undergolvet. Det faktum att det är på en vinkel kommer att hjälpa dra golvet tätt mot regeln och förhindra skruven från backa ut.

Ett annat enkelt sätt att stoppa rörelsen sätter shims mellan undergolvet och golvbjälkarna. Tryck bara shim stadigt på plats på toppen av regel, inte köra den eller du kanske höja golvet ovan och faktiskt orsaka mer gnissel.

Alternativt kan du installera “blockerar” eller “stag” under golvet mellan reglarna. Fäst en längd av 1 “x 4” timmer till undergolvet (se till att du inte kör naglarna eller skruvar ända fram genom golvet själv – bara i underlaget) och fäst styrelsen att de intilliggande golvbjälkar. Denna extra stabilitet stannar golv rörelse och bör eliminera eventuella gnissel. Om rörelsen är från två avsnitt av undergolvet gnidning mot varandra kunde man installera ett “x 4” längs längden av sömmen för att hålla kanterna på plats.

Har en hjälpare stå på golvet i närheten av där du installerar spikar eller skruvar. Deras vikt kommer att driva golvet närmare de underliggande bjälklag,. Att sätta en liten konstruktion lim på naglarna eller skruvar kommer att hjälpa dem att hålla bättre under lång tid.