hur reparera hängande och hålla köksskåpsdörrar

Jessica Ackerman är en frilansande skribent med omfattande kunskap om inrednings estetik, inredning och feng shui. Hon har skrivit om allt från “gröna” dekorera att utforma ett sovrum för din tonåring rockstjärna.

Efter år av användning, kan köksluckor börja slapp och fastnar, även om de hanteras varsamt. När allt kommer omkring, är köksskåp typiskt öppnas och stängas flera gånger varje dag, och om varje familjemedlem öppnar bara tre eller fyra skåp per dag, innebär detta en avsevärd mängd av slitage. Vikten av dörrar och försvagning hårdvara ibland orsaka köksluckor att börja hängande. Även köksskåp av högsta kvalitet kan skadas, och dörrar kan börja hängande om de dras ner eller lutade på. Lyckligtvis de är lätta att reparera. Köksluckor kan också börja att klibba efter år av användning, men med ett extra par händer och några enkla verktyg och förnödenheter, kan du reparera hängande eller fastnar luckor och återställa deras funktionalitet och tidigare justerat utseende.

Lokalisera källan till den vikande

Oftare än inte, tidigare raka köksluckor börjar Byxhäng på grund av lösa skruvar. Dra upp slapp skåpdörrar medan undersöka hårdvaran att fastställa källan till den vikande. Det är oftast det övre gångjärnet som är antingen lös eller strippas sedan toppen gångjärn brukar ta mest missbruk. Kök skåp behöver inte bytas ut på grund av fula hängande och illasittande dörrar, och när problemet ligger det är verkligen mycket lätt att reparera och justera.

Kontrollera om lösa skruvar skåp

Om skruvar upptäcks att vara lös de kanske bara behöver skärpas för att reparera den vikande och rätta till problemet. Medan försiktigt dra upp på skåpdörren, använd en skruvmejsel av lämplig storlek för att dra åt lösa skruvar. Dörren måste anpassas för att fästa tillbaka skruvarna i rätt läge. Om dörren flyttar tillbaka ur sina positioner och börjar slapp efter att den har öppnats och stängts flera gånger skruvhålen förmodligen avskalade, men detta till synes svårt problem är också lättare att reparera än de flesta inser.

Hur man reparerar Stripped Hål i Köksskåp

Dörr bort är det första steget när avskalade skruvhål orsakar hängande och måste repareras. När maskinvara har tagits bort, fylla avskalade hål med tydlig tork trälim och fylla hålet med runda tandpetare. Låt limmet torka helt enligt produkt anvisningarna på etiketten. När limmet har torkat, använd en liten såg att skära av tandpetare, vilket gör dem jäms med köksskåp ramen. Detta kommer att ge en robust område att borra ett hål och sätt tillbaka luckan.

Börja med att borra ett litet pilothål som gör att fästa skruven lätt. Hålet skall vara en fraktion av diametern av skruven för att säkerställa att den kommer att ge en tät passning och hålla skåpdörren från sagging ytterligare. Med lite hjälp från en vän eller familjemedlem, hålla skåpdörren med tillhörande hårdvara på plats, och dra åt skruven i pilothålet. Åter andra skruvar, och den färdiga reparationen bör resultera i dörren hänger rakt.

Hur man reparerar köksluckor som håller fast

Om köksluckor håller fast och blir mer och mer svårt att öppna hårdvaran är inte troligt att skylla. Sticker dörrar är oftast ett resultat av försämrade dynor som börjar följa träramar. Många är tillverkade av ett gummerat material som bryts ned i tid, men de kan lätt bytas ut och lösa denna klibbiga situation. Dra försiktigt bort eller skrapa bort befintliga latex kuddar inklusive eventuella kvarvarande lim, och ersätta dem med filtdynor eller tydliga dynor tillverkade av ett material som kommer att överleva aktie kuddar som vanligtvis kommer med kök skåp.

Köksskåp kan också börja fastnar på grund av en ansamling av kök fett och smuts. Ungefär var sjätte månad, rent trä kök skåp från topp till botten med olja tvål, vatten och en mjuk trasa. Detta tar bort kök fett, smuts, och stack-on damm och annat som kommer att orsaka köksluckor för att börja fastnar. Följ produktmärkningsinstruktioner för bästa resultat, och vara noga med att följa upp med naturlig apelsinolja för att hålla skåp återfuktad och ser ut som ny i många år framöver.

Jessica Ackerman skriver för väggdekor och Home Accents. Besöka lagret för unika metall vägg skulpturer.