hur reparera repor i polyuretan trä finish

Alla träytan med en polyuretan trä finish kan utveckla repor. Du ser vanligtvis dessa på golv eller bordsskivor med tung användning. När väl skyddande yta har brutits genom en repa träet kan skadas ytterligare genom fukt eller fördjupning av repan i träet. Så det är bäst att reparera repor direkt och hålla träet skyddas.

Undersök scratch noga för att se om det är en ytlig repa endast i målet eller om det är en djup repa som tränger ner i träet under finish.

Steg 1 – Bestäm vilken typ av Scratch

Rengör det område som ska behandlas. Var säker på att det inte finns damm på ytan.

Steg 2 – Rengör ytan

Om scratch är ytlig sedan tillämpa vax kan bidra till att jämna ut ytan och dölja scratch. Använd en mjuk trasa för att sätta vax på och sedan polera den i fiberriktningen i träet. Låt torka i några minuter och få en ren trasa och ge en slutlig polering.

Steg 3 – Tillämpa Wax

Om scratch är alltför djupt för att fästas med vax sedan använda fint sandpapper för att slipa repad område. Alltid sand med träets ådring och inte mot den. Använd en lätt tryck. Om scratch är en ytlig repa först då gnugga över området med fin stålull i stället för sandpapper.

Steg 4 – Sand området

Ta en ren trasa och spraya den med vatten. Använd trasa för att torka området och ta bort allt damm som resulterade från slipning. Låt området torka helt.

Steg 5 – Ta bort slipdammet

Att dölja repa i träet använda en trä filler pinne eller en trä markör till scratch. Var noga med att matcha färgen på pinnen eller markör så nära som möjligt för att uppnå bästa resultat.

Steg 6 – Färga Wood

Steg 7 – Förbered Brush

Ta en konstnärs pensel och doppa den i polyuretan. Knacka den mot en pappershandduk för att avlägsna eventuellt överskott. Detta kommer att hjälpa dig att applicera ett tunt skikt så att det är mindre märkbar på ytan.

Applicera polyuretanen med borsten. Låt torka i 24 timmar. Applicera sedan så många rockar som behövs för att jämna ut repad område med ytan. Låt varje skikt torr men inte så länge som den första beläggningen.

Att lära sig att reparera repor på egen hand kommer att hålla dig från att behöva anlita en professionell så att du kommer att spara pengar på reparationskostnader. Gör det själv kommer också att hjälpa dig att ta hand om tany repor du märker direkt så att de inte skadar träet. Regelbundet underhåll kommer att hjälpa till att skydda din investering i den färdiga trä i ditt hem.

Steg 8 – Applicera Finish