hur reparera vattenmärken i trä bordsskivor

Det är inte svårt att ta bort vatten märken från trä bordsskiva om du agerar snabbt och försiktigt. Det mesta du behöver du troligen redan har runt huset.

Så snart du har ett spill städa upp. Hastighet är det bästa vapnet mot ett vattenmärke som kan vara svåra att avlägsna. Blot det försiktigt, inte gnugga som du kan gnida vatten i ytan av trä istället för att ta bort det. Om du kan, ta en fön och flytta runt för att låta varm luft blåsa försiktigt över den våta ytan. Du kan se märket försvinner framför dina ögon som träet torkar ut. Vattenfläckar är vanligtvis våt lack och faktiskt inte våt trä.

Steg 1 – Quick Clean Up

Om du fortfarande se en bit av ett vitt märke eller om du inte hittar spill i tid för att rensa upp innan det lämnade ett märke kan du behöva göra en bit av en reparation om märket är inte så illa. Använd en oljebas möbelpolish och försiktigt arbeta på ytan. Gör hela tabellen för att jämna ut det. Det finns möbel oljor gjorda, till exempel Old English, som har en bit av fläck i dem för att matcha din trä. Detta kommer att ta hand om de flesta märken. Om varumärket visas igen, helt enkelt använda oljan igen.

Steg 2 – Reparation

Om du inte har någon olja, prova en gammaldags botemedel, majonnäs !! Doppa trasa i lite majonnäs och arbeta på ytan av bordet precis som du skulle oljan. Lämna det på ytan under natten. Den vegetabiliska oljan i majonnäsen uppdateras trä och göra vattnet märket försvinna. Polera försiktigt med en ren torr trasa nästa morgon.

Steg 3 – Refinish Piece

En annan gammal trick är att använda cigarett eller cigarraska om du har en rökare i huset. Bara gnugga askan i märket och titta på det försvinner. Gör detta försiktigt för bästa resultat. Ännu ett trick är att använda vit tandkräm, inte den typ gel och sätta en glob på vattnet märket och arbeta runt lite i en poler sätt. Detta kommer vanligtvis polera ut vattnet märket. Du kan också blanda en pasta av bakpulver och vatten och tillämpa den på märket. Lämna det på tills nästa dag sedan polera bort det med en ren, torr trasa.

Någon av dessa kan följas med mild värmecykel av en hårtork för att helt torka ut virket.

I extrema fall eller om virket har många märken på det, är det bästa man kan göra rent trä med en bra trä renare och 0000 stålull. Efter att applicera en beläggning av tungolja eller någon efterbehandling olja för att återställa den ursprungliga yta av bordet. Du kan också behöva helt refinish pjäsen om dess mycket dåligt märkt eller skadade.