hur reparera vattenskador på ett soffbord

Vattenskador från en spilld vas eller kondens från en kaffekopp på en värdefull soffbord kan vara förödande, särskilt om det är en tabell som du har haft i år och underhålls på rätt sätt. Olyckor händer.

Om det är en vattenspill som har lämnat vita märken eller en rodnad på bordet, kan det repareras. Tyvärr, om utsläppet har lämnat sprickor i eftersmaken av tabellen som ser ut som repor, eller om färgen har börjat skal, betyder det att vattnet har absorberats i tabellen och att tabellen måste lackeras. Om spill på soffbordet har skapat vattenmärken, följ stegen nedan för att enkelt ta bort dem med hjälp av produkter som redan finns i ditt hem.

Steg 1 – Förebyggande Första

Som de säger, “ett uns av förebyggande är värt ett pund av bot.” För att förhindra framtida vattenfläckar inträffar, är det viktigt att du ger familj och gäster med underlägg av något slag som skall användas under dryckesförpackningar som sannolikt kommer att lämna fukt märken. Om du har en många gäster, kommer även enkla glasunderlägg gjorda av affischpapper göra susen.

Steg 2 – Torka Spill snabbt

Om ett spill inträffar, eller om du märker kondens från någons kopp eller glas, torka upp snabbt så att vattnet inte kommer att skada trä och träet kommer att tillåtas att torka ordentligt. Om du har en handhållen hårtork tillgängliga, använda den för att blåsa luft på bordet för att torka den snabbt. Genom att göra så, kan du förhindra en vattenstämpel.

Steg 3 – Tandkräm är inte bara för tänder

Även om det finns andra hushållsartiklar som kan användas, är ett objekt som kommer att fungera tandkräm. Med hjälp av en ren, luddfri trasa, applicera en liten mängd icke-gel tandkräm till fläcken på ditt bord. Sakta gnugga tandkräm i vattnet plats. Med en fuktig trasa, ta bort all tandkräm från bordet. När du tar bort tandkräm, gnugga försiktigt. Torka bordet med en ren bomullsduk.

Steg 4 – Majonnäs är inte bara för smörgåsar

Ett annat knep för att ta bort vattenfläckar är att använda verkliga majonnäs. Lägg till en generös mängd av majonnäs till tyg och sedan gnugga ut vattenfläckar. Om du lämnar majonnäs natten på fläcken och låt det blöta, på morgonen kan du använda en ren trasa för att avlägsna både majonnäs och vattnet märket.

Steg 5 – Bakpulver Lösning

Gör en pasta av bakpulver och vatten. Försiktigt gnugga den med fingret eller en ren trasa på vattnet märket fläcken. Låt bakpulver lösningen på natten och ta det nästa dag med en annan ren trasa fuktad med lite vatten, vilket gör att alla pastan avlägsnas.

Steg 6 – Polska tabellen

Använd din favorit tabell polish (citronolja fungerar bra) att polera ditt bord. Tabellen bör nu se ut som ny.